Кали: Майката трябва да бъде уважавана всеки Божи ден

Кали: Майката трябва да бъде уважавана всеки Божи ден

В седмицата на жената, навръх 8-ми март в “Автограф” гостува Кали. Певицата разказва какво означава за нея този празник и защо трябва да уважаваме майките си не само на този ден.

“8-ми март е ден, в който се изразява уважението към женствеността, към силата на жената, към силата на женската страна от природата, на раждането, на новото, на зеленото, на цвета, на плода. Мисля, че това е символиката, която се отправя като цяло в този ден към всичко, което разцъфва, към пролетта, към жената.”

“Що се касае до това дали трябва да се почита жената само на този ден? Разбира се, че не. Майката трябва да бъде уважавана всеки един Божи ден и да се внимава какви са думите, които използваме, когато се обръщаме към нея. Защото мама е единственият човек на този свят, който прощава всичко, който винаги застава зад теб, когато имаш нужда, който ще ти каже истината в очите по начин, по който да не те заболи, когато трябва да има градивна критика и човека, който когато ти е най-трудно, най-добре ще те утеши.”


Според Кали всички ние, децата, за съжаление разбираме на по-късен етап от живота си колко е важно да цениш майка си. А за да можеш да я цениш качествено от ранна детска възраст, трябва да предложиш да детето си здраво семейство и един мъж, който обича жената до себе си и който респектира децата си и не позволява те да се държат грубо с майка си.

“За съжаление аз не съм имала този пример. Моят баща, Бог да го прости, не беше добър баща и съпруг и уважението към майка ми го имам от съвсем скоро. Аз не бях добро дете. Аз съм била изключително  непослушна, непокорна, мислила съм си, че като изкарвам пари, мога да помогна на майка ми финансово, мога да си позволя и неприличен език и неприлично поведение и съм я наранявала. Нещо, за което тя ми е казвала:  “Ще ти се върне”.

“Осъзнах се съвсем скоро, от три-четири години. Надявам се след днешното интервю повече хора чуят това, да си вземат пример и забележка и да ценят мама, защото майката е изключителен човек. Да дадеш живот на някого, означава да посветиш себе си на още един живот. Да живееш заради друг.”

Към разговора на водещата Галя Димитрова и Кали се присъединява и майката на певицата, Надежда Нинова, която с носталгия разказва как се е празнувал този празник преди години и разкрива какви подаръци й е правила Кали като дете за Деня на жената.
В “Автограф” Кали остава вярна на своята откровеност и не скрива, че и нейните деца не са научени да почитат мама, защото какъвто е примера в къщи, такива стават и децата.

“Да се направя на супер възвишена, уважаваща и да кажа, че моите деца са най-уважителните към мен, е абсолютна измислица и лъжа. Че много се обичаме обаче е нещо, което трябва да вметна. Може да не внимаваме по някой път какъв език използваме един към друг, но такава  любов, каквато има между мен и майка ми и между мен и моите деца, засега не съм срещала. А нашата любов се изразява в готовността във всеки един момент да застанем един зад друг и да бъдем до болка искрени по между си”, казва още Кали в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ