Кали с нова музикална концепция

Кали с нова музикална концепция

От месец насам Кали залага на нова концепция по време на своите клубни участия. Когато техническите условия позволяват, певицата гостува заедно със своя бенд. С БМХ, както се казва нейния мини-оркестър, успяват да подарят на публиката една нова и различна емоция, а в “Автограф” Кали споделя впечатленията си от първия им лайв концерт. Тя не крие, че чувството е зареждащо, а магията от вечерта още я държи. Изпълнителката се стреми да наложи тази тенденция и при създаването на своята музика.

“Опитвам се новата ми продукция да се прави така, че всичко да бъде изсвирено на живо в студио и на живо да звучи по същия начин, по който хората са свикнали от записите – разказва Кали и издава, че вече е почти готова с нов изненадващ дует, който е балада – Не съм правила дует с този човек досега. На Ники Пашев е парчето, а Петя Радева е автор на текста. Много е яко, на любовна тематика.”

Кали е решила да направи и един албум, който също да е подчинен на тази концепция. Водещото при неговото създаване е желанието й той да е в полза на музикалното, духовно и емоционално обогатяване на българския потребител.

“По този повод реших да събера най-добрите си парчета, които съм изпяла за тези осем години в музикална компания “Пайнер” и да направим една колаборация от джаз, unplugged, латино версии с бенда и те да придобият един съвсем нов облик. Това е, върху което работя в момента. Вече имаме три готови парчета – “Копие”, “Като те почна” и “Няма страшно”. Станаха брилянтни, не можеш да ги познаеш, а и в моето изпълнение няма никакъв нюанс от поп-фолк постановката за пеене. Мелодията е запазена, текстът е запазен, но аранжиментът и изпяването са коренно различни. Много яко става, ще отидем в Димитровград да ги запишем едно по едно. Мисля март месец да бъда готова с албума”, казва още Кали пред водещата Галя Димитрова.

КАТЕГОРИИ