Калина и Невена сбъдват мечтите си

Калина и Невена сбъдват мечтите си

Калина и Невена разкриват как продължават да сбъдват своите мечти в рубриката “Край огнището”. През 2016 година на музикалния пазар излезе първият самостоятелен албум на талантливите момичета със заглавие “Фолклорна магия”. Една от песните “Писмо ти е дошло” се превърна в тяхна визитна картичка, а големият интерес на публиката ги стимулира и зарежда с още хъс за работа и вдъхновение.

“Песните от първия ни албум се възприемат много добре от публиката на българския фолклор – споделя Невена – Все по-често хората ни разпознават, дори на някои от тях вече сме любимки и това много ни радва, защото за това се борим – за любовта на публиката!”


Калина разкрива, че паралелно с работата им като професионален дует, всяка от тях се занимава и със своето хоби. Тя работи като фризьор в един много известен салон в Пловдив.

“За тези, които се интересуват от модните тенденции относно стайлинга на косата, мога да кажа, че тази година са модерни топло-бежовите нюанси в косите, както и неоновите – розови, мента, жълти, лилави. Модерна е и техниката “Омбре”, която представлява изсветлени краища на косите”, казва Калина.

Невена пък е главен редактор на електронно списание за здравословен начин на живот и пътешествия. Тя признава, че за нея е голямо удоволствие да пише статии. Препоръчва на всички, които искат да се чувстват в хармония с тялото си, да намират време за спорт и за здравословна храна.

“Топ-тенденция в здравословното хранене в последно време са семената от чия, които са един прекрасен десерт и могат да заместят сладкото, което не е толкова полезно. Семената от чия могат да се съчетаят с био-кокосово мляко, както и с различни плодове. Освен това препоръчвам на всички да използват нашумялото в последно време кокосово масло, което може да се използва в различни сфери”, са професионалните съвети на Невена.

Калина разкрива, че след появата на първия им самостоятелен албум не са спирали да работят и веднага са се заели с нови проекти.

“С Формация Паскалев – Пловдив записахме и заснехме песента “Русата и черната”. Музиката и текстът са на ръководителя на формацията – Иван Паскалев. Може би след като ни е видял е получил вдъхновение да я напише.”


В разгара на лятото фолклорният дует засне два нови видеоклипа. За тракийската народна песен “Над Неда хвърчат два гълъба” са избрали като локация лавандулови полета.

“За нас беше прекрасно да снимаме там. Надяваме се клипа да се хареса и на нашите почитатели, защото показваме и част от красотата на България. Втора песен, която заснехме е “Една ми беше Неделя”. Тя е тракийска народна песен, за която искаме да благодарим на известния певец  Денислав Кехайов, който ни я предостави на драго сърце и се зарадва на идеята, че искаме да я запишем. За нас наистина беше голямо удоволствие”, споделя още Невена.

снимки: Мирослав Чобанов

КАТЕГОРИИ