“Канарите” и Деси Слава в “Бащино огнище”

“Канарите” и Деси Слава в “Бащино огнище”

С много празнично настроение ще започне новият брой на предаването “Бащино огнище”. Екипът ще ни отведе пред НДК, за да видим запалването на светлините на коледното дърво в София. Декември е специален месец и в календара на оркестър “Канарите”, защото на 2 декември рожденик бе ръководителят на формацията Атанас Стоев. Това бе повод за една приятна среща със семейството на Надя и Атанас Стоеви, които разказват за всички хубави моменти от изминалите месеци. Тази есен те бяха специални гости на свои фенове в английската столица Лондон. Това са българи, които преди десет години канят оркестър “Канарите” да свири на сватбеното им тържество. За своята 10-та годишнина брачен живот, сред специалните им гости са и семейство Стоеви. Домакините подготвят специална програма за любимите си музиканти, която включва разглеждане забележителностите на Лондон, пътуване с влака-стрела под Ламанша до Париж и незабравими емоции във френската столица.

“След като се завърнахме в България – разказва Надя Стоева – започнахме работа по нашите следващи музикални проекти. Първият от тях е една много интересна музикална програма, в която не участваме трите солистки на оркестър “Канарите”, а нашата снаха Джена”.

“В началото на годината – продължава Атанас Стоев – бяхме обещали, че ще излезе албум на Джена с фолклорни песни на “Канарите”. Аз, разбира се, като свекър, държа на думата си. Вече направихме 5-6 песни. Снимките се реализираха в родния ми град Чирпан - в музея на Яворов, в къщата-галерия на художника Никола Манев и в известната винарна на Чирпан. Сега, нека тези песни да се чуят и да се видят от зрителите на “Планета” ТВ и “Планета фолк”. А ние сме в очакване Джена да стане майка, а нашият син Атанас Стоев-младши да стане баща”.

След срещата с оркестър “Канарите” предстои и интересен разговор с Деси Слава в рубриката “От моето детство”.

“Първите песни, когато някога съм чувала бяха от един стар грамофон, който имахме. Дядо ми и баба ми в Гълъбово са ми пускали песни на Магда Пушкарова, другите ми баба и дядо в Пет могили – те пък ми пускаха Динка Русева. И всъщност, първата песен, която наистина запях беше “Радо, Радо, бяла Радо”, защото баба ми се казва Рада. В селото са й викали Бяла Рада, защото е била много красива. Може би затова искаше първо тази песен да ме научи. Тогава съм била на 6-7 годинки”, споделя Деси Слава.

“Бащино огнище” отбелязва и 120 години българско цирково изкуство с репортаж от спектакъла на цирк София.

КАТЕГОРИИ