“Канарите” на Фестивала на лавандулата в Чирпан

“Канарите” на Фестивала на лавандулата в Чирпан

Легендарният оркестър “Канарите” тази година е гвоздеят в програмата на Международния фестивал на лавандулата 2022 в Чирпан. Тази неделя музикантите ще подарят най-хубавите си песни на гостите и участниците във форума. Точно в 20.00 часа започва техния концерт на пл. “Съединение” в Чирпан и така ще бъде закрит този престижен Фестивал.
От Общината в Чирпан са категорични за своя избор на музикални домакини:

“Емблематичният и обичан оркестър “Канарите” със своята завладяваща музика ще е на сцената на Международния фестивал на лавандулата в неделя, в Третия фестивален ден. 50 години те са на сцената, отличени са със стотици награди, начело в национални и световни топ класации, които илюстрират цялостното признание за техния труд. За публиката са невероятно преживяване, жизнерадост и народна любов, за Чирпан - гордост и слава, за България - звезди от световен мащаб. С благодарност - за музиката и песните, които всяко българско семейство, свързва със своите най-скъпи празници!”

Организаторите на Международния фестивал на лавандулата 2022 изказват огромната си благодарност и признателност към своя съгражданин Атанас Стоев – Канара, като припомнят, че той е “неповторим” и е отличен с наградата “почетен гражданин” на Чирпан.

“Атанас Стоев – Канара е неповторим народен музикант, създател на оркестър “Канарите“, акордеонист, композитор, певец, текстописец, музикална енциклопедия, будител… Благодарим и на прекрасната Надя Стоева за поканата, която отправя към всички почитатели на народната музика и за изненадата, която ни очаква на Международния фестивал на лавандулата. И както “Канарите” пеят: “Дните са световни! Чирпан ви чака!”
Тази фраза се оказва част от нова песен на оркестър “Канарите”, посветена на Чирпан, която те ще изпълнят предпремиерно от сцената на Фестивала на лавандулата.

КАТЕГОРИИ