Кирил Атанасов: Когато правиш нещо от сърце, то винаги се получава

Кирил Атанасов: Когато правиш нещо от сърце, то винаги се получава

В новия брой на “Автограф” гостува едно от новите открития на музикална компания “Пайнер“ - Кирил Атанасов, певецът, който е пример, че човек не трябва да се отказва от мечтите си, а напротив, твърдо и упорито да ги следва. Той казва, че попадането му в “Пайнер” е негова осъществена и много дълго гонена мечта. Благодарен е за шанса, който му е даден да е част от най-добрата музикална компания. Много години са му трябвали, докато реализира това желание, въпреки че в началото не е вярвал в себе си, че ще успее.

“Бях на 18, когато дойдох от моя роден град Кърджали в София и все си мислех, че няма да успея. Но като правиш нещо от сърце, песен или каквото и да е, то се получава. Сега се чувствам по-уверен, тъй като музикална компания “Пайнер” е най-добрата. Защото когато кажеш това име, хората го свързват с професионализъм. Качеството на клиповете, песните, които се правят, екипа от хора, с които работим…, всичко това ти дава сигурност.”


Кирил започва да се занимава с музика от шестгодишен, а главният виновник за това е майка му, която го записва на уроци по народно пеене.

“Започнах да уча народни песни и на първия ми учебен ден в училище, майка ми ме хвана и ми каза: Започваш да пееш!” Стресиращо беше за мен, но тя знаеше, че мога да пея и затова го направи. От баба ми идва всичко, защото тя беше народна певица. И така на всеки един празник в училище, аз се изявявах. Беше готино. Майка ми беше толкова горда. Тя и сега е много горда. Мен ако питаш, го усещам като нещо естествено, което трябва да се случи. Искам го, работя в посока да се случва, не спирам, постоянно съм в някакви планове за песни, за текстове, за музики. Слушам постоянно, работя и няма нищо по-нормално от това да се случи.”


Кирил Атанасов казва, че никога не е имал амбиция да учи в музикално училище. И то е било заради родителите му. Те са искали да има сериозно образование и да има професия. Особено баща му много е държал той да стане учител и да има сигурна работа.

“Такива са моите родители. Много са готини,” споделя певецът.

В професионално отношение оттук нататък Кирил ще гони ретро поп-фолк звученето.

“Моят глас е лиричен, аз нямам глас за рапиране. Много харесвам “Любовна биография” и “Статуи от лед” на Милко Калайджиев и “Пиян” на Борис Дали. Всички песни на тези изпълнители са ми много на сърце, защото особено тези по-старите, те връщат към някоя твоя минала емоция и минали спомени. Отделно от поп фолк песните, ще записвам и народни песни задължително, но по-нататък”, казва още Кирил Атанасов в “Автограф“.

КАТЕГОРИИ