Кметовете на годината в “Бащино огнище”

Кметовете на годината в “Бащино огнище”

На 18 септември на тържествена церемония в Националния дворец на културата за седма поредна година бяха връчените наградите “Кмет на годината”. Организатор на събитието е портала на българските общини – kmeta.bg. Гласуването беше он-лайн, като жителите на всички населени места оценяваха работата на кметовете за целия мандат (2015-2019) в 9 категории, като за всяка дадоха своята оценка за работата на градоначалниците в малка, средна и голяма община. Сред най-важните призове е “Кмет на гражданите”. Отличието получиха кмета на  Ивайловград, Диана Овчарова - за малка община, кмета на Троян, Донка Михайлова – за средна община и на Стара Загора, Живко Тодоров – за голяма община. Голямата награда “Кмет на годината” отиде при кметовете на Монтана – Златко Живков, на Горна Оряховица – Добромир Добрев и на Сливница – Васко Стоилков.

Продължаваме да разказваме как София отбеляза 140 години от обявяването й за столица на България и заедно със зрителите отправяме поглед към фотоизложбата “Етюдите на София”. И както подобава на една музикална телевизия, не пропускаме да отбележим и Международния ден на музиката – 1 октомври.

Специален гост в “Бащино огнище” е Росица Пейчева, която ще ни направи съпричастни със заснемането на новите си клипове в Родопите.

КАТЕГОРИИ