Кои са отличниците в Годишните награди на “Планета” – тази вечер в ефира на музикалния канал

Кои са отличниците в Годишните награди на “Планета” – тази вечер в ефира на музикалния канал

На 2 март телевизия “Планета” връчи 14-те си Годишни музикални награди на тържествена церемония в зала ЕFE – Хотел “Маринела” в София. В ролята на водещ тази година се превъплъти Устата, който с оригиналния си изказ успя да нажежи атмосферата.
Първата статуетка бе връчена от Гъмзата и бе за “Албум на годината”. В тази категория нямаше гласуване, а победителят бе избран възоснова на продажбите за първите три месеца от неговата поява. Призът спечели Мария, която отправи своята благодарност на авторите, с които е създала проекта “Твоите сто лица”.
“Оригинално присъствие на клубната сцена” бе следващото отличие, което бе връчено от верига клубове – “Планета Пайнер”. Съвсем заслужено статуетката бе отсъдена на Джена. Певицата бе избрала елегантен тоалет в черно, с който блестеше на сцената.
“Оригинално присъствие на концертната сцена” бе за Галена, която обаче не присъства в залата.
Една от най-вълнуващите награди за новите таланти в музикална компания “Пайнер” безспорно е за “Дебют”. Тази година честта да връчи статуетката се падна на миналогодишния носител – Фики, който я предаде на един достоен наследник – Джулия.
Друг носител на една от най-желаните от изпълнителите награди - “Най-прогресиращ изпълнител”, Галин, зарадва новия й носител – Теди Александрова. Тя я сподели с композитора Боби Павлов.
Известната журналистка Емилия Стоянова връчи специалното отличие за цялостен принос на сайта Signal.bg на Деси Слава.
“Генерал” на Анелия получи специалната награда на радио “Веселина” за най-излъчвана песен в ефира на медията, а статуетката й бе връчена от водещата Светлана Кабаиванова.
Телевизия “Планета Фолк” също връчи свои отличия на най-изявилите се в областта на фолклора за 2015. Тази година изпълнителите и оркестрите работиха упорито и създадоха стойностни песни, което бе основание да се връчат награди за Фолклорен изпълнител и Фолклорна формация.
Цветелина Янева и орк. “Орфей” грабнаха статуетката за “Фолклорна формация на годината” за своето творчество.
Ивелина Колева бе фаворитът на публиката за фолклорен изпълнител, а статуетката й връчи диригента и артистичен директор на ДА “Филип Кутев” – Георги Андреев.
Достоен притежател на приза “Фолклорен албум на 2015” стана “Ех, Българийо красива” на Емилия, която сподели, че е създала този проект за ценителите на народната музика и традиции.
Журналистът Антон Стефанов връчи специална награда за “Традиция и новаторство” на Ивана за нейния проект “Ало, мамо”. Поради концертен ангажимент в другия край на България, Варна, певицата не успя лично да приеме статуетката, която мениджърът на телевизия “Планета” – д-р Хари Янакиев обеща лично да й предаде.
Най-красивата българка на всички времена – Жени Калканджиева бе избрана да предаде статуетката за “Посланик на българската музика зад граница”, а неин носител за втора поредна година стана Джена.

Специална награда за Youtube сензация бе връчена на Фики за стопроцентовия му хит – “Джале, джале”.
“Най-гледан клип в YouTube” стана “Пантера” на Галена, която завоюва и отличието “Артистично присъствие на изпълнител във видеоклип” за “Една жена”.
Статуетката за “Видеоклип” връчи Николета Лозанова, а за победител зрителите избраха “4 червени луни” на Цветелина Янева и 100 кила.
Една от най-обичаните звезди на българската музика – Деси Слава представи “Дискотечния хит на 2015”, а това е “Парата ако хвана” на Галин.
Първият дует на Емилия и Борис Дали - “Обичай ме” спечели меломаните от първо слушане, които го определиха за “Баладичен хит на 2015”.
През 2015 г. Галена и Деси Слава създадоха съвместния си проект “В твоите очи”, който стана “Дуетна песен на годината”.
Много емоции на своята притежателка донесе приза “Песен на 2015”, който бе присъден на Анелия за “Генерал”.
За втора поредна година Фики бе определен от публиката за носител на наградата “Певец на годината”. Той не скри вълнението си от полученото признание, което дойде в навечерието на неговия рожден ден на 3 март.
За седми път Преслава бе избрана за “Певица на годината”, а статуетката й бе връчена от дует Ритон. Тази титла Преслава посвети на композитора Велислав Драганински, с когото работи от началото на своята музикална кариера.
2015 година бе изключително успешна за Галена, което получи отражение и в 5-те приза, с които бе отличена по време на наградите. Последната статуетка, която тя завоюва бе в категорията “Музикален идол” сред дамите.
Финалът на церемонията бе поставен с връчването на статуетката за Музикален идол сред мъжете, чийто носител стана любимецът на публиката – Галин.
Тази вечер може да гледате официалната част от награждаването на 14-те Годишни музикални награди на телевизия “Планета” от 20.00 часа в ефира на канала с марката “Планета”, а от 21.00 часа по “Планета HD”.
Снимки от официалната част на връчването на престижните статуетки може да разгледате тук.

фотограф: Alex Cooper Photography

КАТЕГОРИИ