Коледен подарък от Екстра Нина

Коледен подарък от Екстра Нина

“Мома варналийка” е новият фолклорен албум, с който Екстра Нина зарадва почитателите си преди Коледа. В своя нов проект звездата е включила 18 заглавия - 11 народни и 7 по музика и текст на Димчо Делев, с когото певицата е работила през цялата си кариера. Аранжиментите на всички песни в албума “Мома варналийка” са създадени от Димчо Делев. Певицата е възпитаничка на Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка и българските фолклорни мелодии винаги са били близки до сърцето й. Нина пее от съвсем малка, а любовта към фолклора е наследила от своята майка, която е народна певица.

Впечатлява пъстротата в подбора на народните песни в “Мома варналийка”, които са от различни фолклорни области. Екстра Нина е изпълнител, който подчертано залага и на нова авторска музика на фолклорна основа. В “Мома варналийка” новите песни са заглавната “Мома варналийка”, както и песните - “Хей, чичо”, “Сто ергени, пременени”, “Димитър конче оседла”, “Гана мързелана”, “Сийка късметлийка”, “Ивановден е”. Заглавната песен на албума вече се радва и на телевизионна реализация, която е достъпна в ефира на телевизия “Планета фолк” и в официалния канал Planeta Folk Official в You Tube.

“Мома варналийка” е втори албум с народни песни, който звездата издава с музикална компания “Пайнер”. През 2000 година тя предложи фолклорния албум “Бяла Калина”, в който съчетава традициите на българския фолклор и модерни денс аранжименти. Новият албум на Екстра Нина - “Мома варналийка” можете да закупите от магазините на “Пайнер” в цялата страна, както и да поръчате от еMAG. В електронния магазин се предлагат още два самостоятелни албума на Екстра Нина - ”Белязани с любов” от 2016 г. и “The Best - Любовница” от 2005 г.
Обявена е от феновете си за Кралицата на баладите, но Екстра Нина изпълнява перфектно и песни от всички музикални стилове. Почитателите й са категорични, че най-впечатляващото при нея е завладяващата сила на чувствата, които влага в изпълненията си.

КАТЕГОРИИ