Крисия D е героиня във филма “Сбъднати мечти”

Крисия D е героиня във филма “Сбъднати мечти”

През уикенда своята премиера в ефира на трите телевизионни канала с марката “Планета” ще направи музикалния филм “Сбъднати мечти” с Крисия D. Певицата влиза в ролята на приказен разказвач, който ни пренася в свят, изпъстрен с музика. Изпълнителката признава, че от много малка е искала стане певица в най-голямата музикална компания в България и никога не си е променяла тази мечта:

“Може би сама го предизвиках, защото още като дете си казах: “Аз на 20 години ще бъда в “Пайнер” - и точно месец след като ги навърших, подписах договора.”

Крисия D с много любов говори за “Лиляно моме”, нейната първа песен като професионален изпълнител. Винаги ще помни огромното вълнение по време на снимките на първия си клип, реализиран в Лещен:

“На този ден, както и в останалите дни, в които съм снимала, заваля дъжд. Времето беше студено, но се мобилизирах и се опитах да се представя по най-добрия начин”, разказва Крисия D за преживяванията си по време на клипирането на “Лиляно моме”.


Визитната картичка на младата певица обаче не е народна песен, а поп фолк мелодията “Кажи ми, да”, която е колаборация с Галин:

“Получи се доста успешен проект и не отричам, че това до голяма степен се дължи на Галин. Много се постарахме, но той е човекът, който работеше по проекта с много голямо желание, амбиция и мотивация да съдейства на изпълнител като мен, който е в началото на професионалния си път. “Кажи ми, да” популяризира моето име и е факт, че станах по-разпознаваема след тази песен.”

В музикалния филм изпълнителката разказва и за своята голяма любов към народната музика. Тя разкрива, че се е докоснала до дълбините на фолклора на своя Роден край, защото осем години е била част от Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци в Гоце Делчев.

Въпреки, че е завършила Природо-математическата гимназия с хуманитарен профил с английски, български език и история, винаги е искала да се занива професионално с музика. Към днешна дата и тази мечта е сбъдната, защото Крисия D е дипломиран бакалавър в специалност “Изпълнителско изкуство” с профил “Народно пеене” в ЮЗУ в Благоевград:

“Това образование ми дава възможност да се докосна до най-малките детайли на българския фолклор. Запозната съм със спецификите при изпълнение на дадена песен от различните фолклорни области и по какъв начин може да бъде интерпретирана конкретно от мен. Аз вярвам, че “Камъкът си тежи на мястото” и затова неслучайно македонските песни  са ми любими”, споделя Крисия D във филма “Сбъднати мечти”.

В личен план Крисия D също има много мечти и не крие, че много от тях са свързани с любовта. Тя споделя, че от доста време няма партньор до себе си, но е оценила, и плюсовете, и минусите на това да бъде свободно момиче:

“Надявам се, че оттук нататък нещата да се развият благоприятно и в този аспект, защото любовта е вдъхновение и мотивация за работа и творчество.”


Финалът на филма е запазен за още една сбъдната музикална мечта. Става въпрос за най-новия музикален проект на Крисия D със заглавие “Пусти гурбет”:

“Тя е авторска македонска песен, създадена от екип от професионалисти в нашата съседка. Записите на мелодията ме отведоха за първи път в Скопие и Македония и съм очарована от тяхното гостоприемство.”

Крисия D признава, че мечтае за много неща и си е поставила много цели. Надява се да успее да реализира още успешни проекти в своята музикална кариера:

“Надявам се с Бог и с вярата, която всеки човек трябва да има в себе си, да успея да покоря върховете, които винаги съм си мечтала. Мечтая си членовете на моето семейство да си живи и здрави, да задържа приятелите, които имам, около себе си... Мечтая си да имам повече истински неща, защото те ни правят щастливи!”

КАТЕГОРИИ