Лазар: Хубаво е да се правят и песни с послание, а не само песни за клубовете

Лазар: Хубаво е да се правят и песни с послание, а не само песни за клубовете

Лазар стартира годината с хубави емоции и интересни проекти, за които споделя в “Звездно“ тази седмица. След успешното заглавие “Не деля“, което бе типично за клубовете и партитата, изпълнителят е избрал да започне музикалната си година с нов проект, който ще бъде доста по-различен.

“Работя върху една много хубава песен, малко по-различна от това, което съм правил. Работим с Калин Димитров – той по аранжимента, а музиката и текстът са мои. Напомня малко на по-старите ми песни като “Заместител“ и “Само ти“, но е с по-друг ритъм, само като атмосфера е същото“, издава в аванс Лазар.

Той е на мнение, че не е добре да се правят еднообразни песни – само за клубовете например, а да се създават и мелодии за душата. Певецът говори малко с носталгия за времето, когато изпълнителите залагаха на по-съдържателни текстове и послания, но открива причина за това в стремежа им да отговорят на музикалните предпочитания в момента:

“Даже и самите песни са много по-агресивни, не са като едно време. Няма да забравя песни като “Не виждам“ на Емилия или баладите на Деси Слава. Някак си сега се загуби този текст със смисъл и се редят едни рими, за да се угоди на модерната тенденция“, признава Лазар.

Той е на мнение, че трябва да се покаже другата страна на поп фолка, въобще на музиката, защото тя не е само дискотека, а трябва да носи послание и възпитателен характер.
Извън музикалните си проекти, Лазар отново е планирал интересни пътешестия. В предаването той предпочита да не разкрива дестинациите, които е избрал за 2018 година преди да е осъществил пътуванията, но по-наблюдателните му почитатели в социалната мрежа вече видяха, че през януари певецът се е спрял на Дубай и Абу Даби.

 

КАТЕГОРИИ