Лазар: Усмихни се, за да ти се усмихне и живота

Лазар: Усмихни се, за да ти се усмихне и живота

Оказва се, че един от най-запалените планинари в музикалните среди е Лазар. Това лято бе наситено с доста интереси маршрути за него и неговите приятели.

“Планината винаги е била мястото, на което се зареждам с много енергия - не крие певецът – Цялата емоция, която получавам от цветовете – зеленото от дърветата, синьото от планинските потоци ме изпълва с една енергия и вътрешно удовлетворение. Златните мостове на Витоша са много красиво място, което често посещавам, пътеките са много живописни и си заслужава целият този път до там”.

Като истински любител на природата, Лазар се гордее с това, че два пъти е изкачил най-високия връх на Балканите – Мусала в Рила планина.

“Оттам гледката е невероятна - казва той – Пожелава на всеки да направи това изкачване. Мусала е най-високият връх на Балканският полуостров със своите 2925 метра и съм горд, че съм го покорил”.

Но връх Мусала не е единственото постижение на Лазар. Често с приятели скитат в планините и неведнъж са стигали до Черни връх. Певецът споделя, че където и да ходи обича да пее. Музикалният си ген дължи на своите родители. Баща му е много музикален, а майка му е оперна певица и диригент.

“Обичам да пея навсякъде – продължава Лазар – Но когато съм в планината, тя предразполага към хубави народни песни. Моето семейство има корени в Родопите и аз обичам да пея автентични родопски песни като “Девойко, мари хубава” и “Руфинка, болна легнала”.

Тези, които познават Лазар, знаят за голямата му страст да пътува по света и да обикаля интересни места.

“Да пътуваш е голямо богатство, така се раждат спомени, които остават. Спомените и срещите с нови култури те обогатяват. Страстта ми към пътешествията ме отведе до Китай и до Америка. Бил съм в Мексико, бил съм в Барбадос, бил съм в Сингапур и в Индия...Мисля, че в източната култура има повече духовност. Но до където и да съм стигал, винаги с нетърпение съм очаквал да се завърна. Никога не съм си представял, че ще живея някъде другаде, освен в България”, казва певецът.

Лазар е роден в Пловдив и там са минали първите години от от живота му. Пловдив и до днес е един от любимите му гравове, в които винаги се завръща с много вълнение.

“Пловдив е страхотен град, средище е на много култури. Център е на много фестивали, а Старият град, с Амфитеатъра и всичко наоколо, носи една неповторима атмосфера. Дори и по Главната улица да вървиш, срещаш усмихнати хора, има един уют, който никъде другаде не можеш да усетиш”.

Няколко са проектите, които Лазар подготвя до края на годината. Първият е дуетна песен, но с кого ще бъде, остава изненада за феновете. Със зрителите Лазар споделя и своята любима сентенция:

“Усмихни се, за да ти се усмихне и живота!”

КАТЕГОРИИ