Легенда за любовта разказва Веселин Маринов

Легенда за любовта разказва Веселин Маринов

“Легенда за любовта“ е новият самостоятелен албум на Веселин Маринов, който зарадва многобройните му почитатели. Музикалният проект вече може да откриете онлайн в eMAG или от понеделник във всички магазини на “Пайнер” в страната. Албумът е 29-ти в музикалната кариера на шлагерния бард. Всъщност Веселин Маринов разказва в новия си албум не една, а 12 легенди за любовта, колкото са песните в него. Това е стандартът на певеца - във всеки негов албум да има по 12 нови песни. Дори и да не посочваме категоричните “Приливът на любовта” или заглавната “Легенда за любовта”, когато Певецът на любовта и верността, ти каже дори само: “Кафето при фонтаните”, “Жена на токчета” или “Не вярвам да се случи на мен” - това са си цели истории, които без значение дали са сбъднати или очаквани, са много романтични и красиви. “Легенда за любовта” се появява само две години след излизането на предишния му албум “Представи си...”.

“Много се радвам, че албумът “Легенда за любовта“ вече е на бял свят. Най-любовният, като последната любов. Аз мисля, че той е най-силният, най-хубавият. Не подценявам нищо, което съм правил досега. Всяка една песен е изстрадана, обичана от мен. Тя не е просто, за да попълни последния ред на една колекция от нов албум. Просто всяка една песен си е дошла с времето. Новият албум показва развитието ми, показва посоката на моя стил и най-вече любовта и преклонението пред нейно величество, Жената. Легенда за любовта и като заглавие, и като песни, разказва в пълна степен за романтиката, която не можа да изчезне от моето съзнание. Разказва за искреността и вярата в чистата любов, в която все по-малко хора вярват, че може да има.”, споделя Веселин Маринов.

Авторският екип, създал песните в албума “Легенда за любовта” е съставен от творците, с които певецът работи от години и за които откровено признава:

“С тях ни свързва не само любовта към българската музика. С тях мислим еднакво. Една “кръвна група” сме. Преминахме заедно през много неща и съм щастлив, че са до мен и мога да ги нарека свои приятели. Това са Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки, Пламен Велинов, Мариета Ангелова, Груди Нейков! Ако можех да пиша песни, бих искал да пиша като тях!“.


Естествено в албума има и няколко песни от други автори. Песента “Приятелю мой” е много скъп личен подарък на Веселин Маринов от автора Бисер Киров, с когото са били близки приятели и той му я подарява със заръката да я пее на своите приятели.
Вероятно цялата философия на новия албум на Веселин Маринов “Легенда за любовта” е събрана във финалните му думи на самия албум:

“Дано откриете “своята“ песен – тази, в която да се разпознаете и която ще ви накара да вярвате така, както аз, в това, че въпреки всички трудности наоколо, животът е прекрасен и е пълен с много любов!”

Всичко за албума “Легенда за любовта“ и песните в него може да научите лично от Веселин Маринов в новия брой на предаването “Бащино огнище“.

 

КАТЕГОРИИ