Лятна разходка край София в “Бащино огнище“

Лятна разходка край София в “Бащино огнище“

Този уикенд “Бащино огнище“ кани зрителите на лятна разходка в близост до София – парка “Врана“ и езерото “Панчарево“. Две прекрасни кътчета, които столичани и гости на София избират за разходка и отдих през уикенда.
Πapĸът “Врана“ е място, което събира в едно удивителна природа и впечатляваща история. Дворецът е бил имение на бългapcĸитe цape Фepдинaнд І и Бopиc ІІІ, а  впocлeдcтвиe cинът нa цap Бopиc ІІІ – Cимeoн Caĸcĸoбypгoтcĸи гo дapявa нa Coфийcĸa гpaдcĸa oбщинa. В пространството пред двореца се провеждат концерти, изложби и множество културни събития, а великолепният парков ансамбъл неведнъж е бил декор на филмови продукции, както и на клипове на известни изпълнители като Веселин Маринов, Преслава, АРТи, Емануела, Есил Дюран, Анелия и др.

Другата интересна локация, която вече се е превърнала в традиционно място за разходка, едва на 15-на минути от София, е Панчаревското езеро. То също е притегателен център за любителите на природата и туристическите маршрути със своята красота.
Музикални гости в предаването са младите изпълнители Кирил Атанасов и Радко Петков, които ще споделят повече за себе си и за любовта си към музиката.

На 5-ти септември в Полски Тръмбеш стартира петото издание на Националния конкурс за млади изпълнители “Полските щурчета“. През 2015-та година Веселин Маринов реализира своята голяма мечта да създаде този фестивал в родния си град, а проявата вече се е превърнала в традиция, която жителите и гостите на града очакват с много трепет и вълнение.

Певецът застава пред камерата на “Бащино огнище“ този петък, за да разкрие подробности за конкурса и за своята лятна програма, която отново е изключително наситена.

КАТЕГОРИИ