“Любов и веселие” с оркестър “Канарите”

“Любов и веселие” с оркестър “Канарите”

В навечерието на един от големите християнски празници – Деня на вярата, надеждата и любовта, оркестър “Канарите” заснеха песните от своя най-нов фолклорен албум. На този ден, 17 септември, имен ден празнува и солистката Надя Стоева. Това е 21-ви албум в дискографията на популярните музиканти и ще бъде озаглавен “Любов и веселие”.
По традиция от няколко години “Канарите” отново избраха да снимат край морето, а самите снимки съвпаднаха с друг голям празник – Кръстовден. Едни от най-красивите кътчета по родното Черноморие в Равда, Созопол и Елените, заредени с много емоции, станаха терен за видеоклиповете на музикалните композиции. Запазена марка са типично “Канарските” тракийски мелодии, но в албума ръководителят на оркестъра Атанас Стоев е включил и ритми от Родопите, граовски, северняшки и македонски.
И този път солистките са четири – Надя Стоева, Снежана Донева и Сестри Диневи – Диляна и Миглена. Атанас Стоев – младши също се включва като певец, но за първи път ще го видим и като изпълнител на ксилофон.

“Работата с Атанас Стоев и оркестър “Канарите” наистина е песен”, с усмивка споделят Сестри Диневи. “Щастливи сме, че имаме шанса да бъдем заедно на сцената, защото от “Канарите” има какво да се научи. Благодарни сме и за новата ни песен, която Атанас Стоев написа специално за нас и ще се радваме почитателите на фолклора да я харесат.”

Екипът на телевизия “Планета” се постара и този път новите фолклорни мелодии на “Канарите” да бъдат пресъздадени по най-добрия начин. Зрителите ще открият голямо разнообразие като терени и постановка, а премиерата на песните от албума “Любов и веселие” се очаква да бъде в началото на октомври.

КАТЕГОРИИ