Лято с хитове от “Планета Фолк”

Лято с хитове от “Планета Фолк”

За българите от вечни времена лятото е било времето на упорит труд да се прибере реколтата, да се подсигури зимнината и да се помисли за идващите дни. Но лятото винаги е било и времето на съборите, традиционните празници и семейни тържества. Те продължават и през есента, защото за нашия народ работата и песните винаги са вървели ръка за ръка.
Този брой на класацията Тoп 5 PlanetaOfficial е малко по-различен, може би повлиян и от Деня на Съединението, който празнувахме в началото на седмицата. Решихме да ви представим най-популярните фолклорни мелодии, които това лято получиха премиера в официалния YouTube-канал на телевизия “Планета Фолк” - Planeta Folk Official. В различните стрийминг-платформи почитателите на българския фолклор също могат да открият тези песни и да се веселят с тях, където и да са по Света.

Най-популярна това лято в Planeta Folk Official е македонската народна песен “Сади Рада” в изпълнение на Райна, а на трето място отново е песен на “македонското девойче” – “Гинка”. И двата видеоклипа са много зареждащи, емоционални и вдъхновяващи, това личи и от подкрепата на феновете към Райна:

“Проектите й са мехлем за душата, а красотата на клиповете й - край няма... Благодарим ти Райна за поредното фолклорно богатство. Това е толкова вдъхновяващо… - категорични са почитателите на фолклора и допълват: Песента е пълна с живот, видеото е пълно с живец, музиката не те пуска от началото до края, Райна е неповторима. Благодаря, че правиш народната музика!”


Втората позиция в лятното фолклорно издание на Тoп 5 PlanetaOfficial е за “Македонски букет” на дуета Калина и Невена. Двете изпълнителки отдавна замисляха да съберат любими песни за празник и ето че идеята им се оказа успешна. Класацията се допълва от новите фолклорни клипове на двама изпълнители. Здравко Мандаджиев представя “Двама сина” – видео, в което участва цялото семейство на певеца. Тук са съпругата му Ради и синовете Димитър и Цветан. Още един почти семеен видеоклип това лято печели доверието на почитателите на хубавата музика и това е “Огънят на любовта” в изпълнение на Деян Митев. Лентата е заснета по българското Черноморие, а в ролята на лирическия герой смело влиза съпругата на певеца Надя Митева.
Тoп 5 PlanetaOfficial с най-харесваните фолклорни видеоклипове на Лято 2021 гледайте в програмата на телевизионните канали “Планета”, “Планета Фолк” и Planeta 4K.

 

КАТЕГОРИИ