Мадарският конник - глобалният символ на България

Мадарският конник - глобалният символ на България

На 31 май големи български звезди се събраха на една сцена, обединени от благородна и значима кауза – подкрепа за Мадарския конник. Преслава, Деси Слава, Славка Калчева и Ивелина Колева са имената от музикална компания “Пайнер”, които се включиха в инициативата. Грандиозният благотворителен концерт бе част от националната кампания “Ние обичаме България”, чиято цел е подпомагането на паметници на културата, които се нуждаят от реставрация или поддръжка. “Бащино огнище” прави съпричастни своите зрители с големия благотворителен концерт. Набраните средства ще бъдат вложени за облагородяване на Националния историко-археологически резерват “Мадара”, където се намира скалният релеф Мадарски конник.

“Участието в този концерт е една много българска кауза. Всяко нещо, което правя го правя от сърце. И когато успея да докосна хората, това ме прави щастлива! На Мадарския конник съм ходила няколко пъти. Имам роднини в Шумен и те са ме водили. Там има много специална енергия, а усещането е величествено”, споделя Деси Слава.

“Ние, които сме получили някаква популярност, трябва да съхраняваме и популяризираме нашия фолклор – казва Преслава – Нека не забравяне, че сме българи. Аз изпълнявам народни песни на почти всички свои участия. В последно време не само аз, но и моите колеги си позволяваме в края на своите участия да изпеем едно право хоро. И е много красива цялата тази гледка, как млади хора, независимо, че се намират в някоя дискотека, се хващат и играят право хоро! Емоцията е страхотна!”

“За мен България е всичко - включва се в разговора Ивелина Колева - Аз съм работила в чужбина и се радвам, че се върнах в Родината. Тук родих дъщеря си и тук я отглеждам. Народните песни, които изпълнявам, носят послания. Те са преминали през времето, през вековете на робството и са достигнали до днес.”

“За мен е чест и голяма отговорност да бъда тук, защото аз съм една истинска българка – споделя Славка Калчева – Бих призовала всички, които се чувстват истински българи, да участват в такива каузи. Нека да опазим светите места на Родината и свещените си паметници!”

КАТЕГОРИИ