Мария и Магдалена Филатови, Татяна и Айшенур в “Бащино огнище“

Мария и Магдалена Филатови, Татяна и Айшенур в “Бащино огнище“

Мария и Магдалена Филатови представят новата си фолклорна програма “Приказка от Пирина” на зрителите на “Бащино огнище”. Песните са заснети в красиви кътчета на Пирин планина, а всяка има своята оригинална видиореализация, отговаряща на посланието. Дизайнер на сценичните костюми на близначките е тяхната майка, която от години се грижи за визията им на снимачната площадка. Мария и Магдалена подробно разказват за всяка една от песните. С особена емоция си спомнят за снимките на песента “Пирине, планино”. Те са реализирани на изключително красив терен в Пирин планина, на 2550 м. надморска височина, под връх Тодорка.

Близначките използват гостуването си в “Бащино огнище”, за да поздравят телевизия “Планета” за 15-тия й рожден ден.

“Телевизия “Планета” ни даде много – казват момичетата - Тя ни даде една популярност, за която можем само да мечтаем. Благодарение на нейния ефир нашите песни достигат до всички почитатели на българската народна музика. Когато ходим на концерти, виждаме какво нещо е тази попупярност – хората ни познават, харесват ни и пеят нашите песни. За нас това е най-голямата награда!”


Татяна разказва за реализацията на видеоверсията на народната песен “Радо мъри, бяла Радо“. Неин дуетен партньор е Николай Славеев, който приема поканата й заедно да запишат песента. Татяна представя и своя син Атанас, който участа във видеоверсията на фолклорната мелодия.

Айшенур е гост в рубриката “От моето детство”. Любопитен факт е, че още от малка изпълнява народните мелодии на голямата певица Вълкана Стоянова.

КАТЕГОРИИ