Мария и Магдалена Филатови подготвят нов албум

Мария и Магдалена Филатови подготвят нов албум

Специални гости в новия брой на предаването “Гласовете на България” са Мария и Магдалена Филатови. Те споделят, че изминалата година е била много успешна за тях, защото са имали доста приятни и вълнуващи срещи и пътувания, и са създали нови песни. В края на есента близначките успяха да изненадат меломаните с интересния поп-фолк проект, озаглавен “За една любов”.

“Музиката написа моята сестра Магдалена – казва Мария – Текстът е на Богдан Филатов, а аранжиментът направи Светослав Лобошки. Видеоклипът заснехме с режисьора Йордан Петков. “За една любов” се прие много добре, а това ни направи истински щастливи. Получихме много положителни отзиви и многобройни поздрави за проекта.”


Мария и Магдалена Филатови споделят, че през 2018-та са записали и няколко нови народни песни, които ще снимат тази година. Те ще бъдат включени в новия им албум, който подготвят в момента.

“Успяхме да реализираме и един общ проект с Христо Косашки, а именно песента “Сладко и горчиво”, която е за мъжки и женски глас. С него вече имаме успешен фолклорен дует и затова решихме да направим и този нов проект. В новия ни албум ще има български народни песни и авторски композиции. Той ще бъде пъстър и богат, ще има за всекиго по нещо – както игриви мелодии, така и по-тежки песни. Ще преобладават песните от нашия, Пиринския край. Избрали сме, както стари неизвестни народни песни, така и популярни и обичани от почитателите на народната музика мелодии.”


През 2018-та Сестри Филатови наред с музикалните си ангажименти успяха да станат и докторанти по музика. В момента им предстои писане на дисертация. Те не крият, че е много трудно, но не се оплакват, защото това е била тяхната цел и са горди от постигането й.

“Много сме щастливи, че дисертацията ни е в сферата на музикалното изкуство. Както се казва, в наши води ще пишем научен труд и ще се развиваме в сферата на науката в областта на музиката. Много от нашите почитатели знаят, че сме написали музиката на много от песните, които изпълняваме. И в бъдеще ще продължавам да ги радваме с наши авторски мелодии, както в областта на поп-фолка, така и в сферата на фолклора.”

КАТЕГОРИИ