Мария и Магдалена Филатови подготвят нов албум

Мария и Магдалена Филатови подготвят нов албум

След изпълненото с работа и хубави емоции лято, Мария и Магдалена Филатови посрещат новия сезон с изненади за почитателите на българския фолклор. Изпълнителките издават пред камерата на телевизия “Планета Фолк“, че усилено работят по нов албум, който ще бъде 4-ти в тяхната дискография като изпълнители на музикална компания “Пайнер“. Песните за него вече са записани, но предстои още работа, за да достигне този проект до публиката. Момичетата не крият надеждата си това да се случи още до края на 2019-та година.

“Песните са от Пиринския край. Ще има народни, но също така и авторски мелодии на фолклорна основа“, издават в аванс Мария и Магдалена Филатови.


Те споделят още, че вниманието им е съсредоточено и въху подготовката на техните дисертации, защото в момента са докторанти в Югозападният университет “Неофит Рилски“ в Благоевград. И двете са се насочили към интересни теми, свързани с фолклора от Пиринския и Шопския край.
Мария и Магдалена Филатови разказват и за музикалната си програма “Без любов не се живее“, която направи премиера през изминалия сезон:

“Без любов не се живее“ включва 4 песни, които са различни една от друга като музикално съдържание, но същевременно са обединени от общо послание, което опредили заглавието на фолклорната програма. И неслучайно се спряхме на него, защото и в 4-те песни се пее за нещастна любов, за несподелена любов. А живот без любов не е живот, защото любовта е чувството, което ни прави истински щастливи и ни дава стимул и сили, да живеем и да се борим“, откровени са фолклорните певици.

Повече за музикалните композиции в “Без любов не се живее“ може да научите от Мария и Магдалена Филатови в рубриката “Песните на България“, която вече е достъпна за абонатите в PlanetaTV Official.

КАТЕГОРИИ