Мария и Магдалена Филатови подготвят песен-изненада

Мария и Магдалена Филатови подготвят песен-изненада

Мария и Магдалена Филатови представят най-новия си видеоклип на странджанската песен “Питат ме, мамо” в предаването “Бащино огнище”.

“Харесахме тази песен от първо слушане. Грабна ни с хубавата си мелодия и решихме да я включим в най-новия ни албум “Два се рода сродяват”. Пламен Димитров направи един страхотен аранжимент за нас, за което сме му много благодарни”, казва Магдалена Филатова.


Мария Филатова споделя, че до този момент не са имали странджанска песен в своя репертоар. Тя допълва, че в тази фолклорна област има наистина много красиви мелодии и те са много щастливи, че са успели да реализират и такъв проект.

“В песента се възпява красотата на българската мома и не случайно със сестра ми решихме във видеоклипа да заложим на красотата и багрите на природата. В снимките, които реализирахме в парк Бачиново, Благоевград, специално участие взе танцова формация “Накит”. Няма празник или събор, на който да не изпеем “Пиптат ме, мамо”. Тази песен е много хороводна, много игрива и на нея винаги стават големи хора, които пълнят площадите и сцените, на които се изявяваме.”


През изминалата 2017 година Сестри Филатови се радваха на срещи с почитатели на българския фолклор от цялата страна. Вложиха и много усилия за създаване на нови авторски песни на фолклорна основа, които ще реализират през настоящата 2018-та. Близначките заснеха видеоверсии на песните “Лазарки” по тяхна музика и текст на Катя Ерменкова и народната песен “Залюбих, мамо, три моми”. Това е първата песен, която записват професионално още като деца. Тази песен дава заглавие и на първия самостоятелен албум на сестрите.

“Благодарение на ефира на телевизиите “Планета” и “Планета Фолк” нашите песни са популярни в цялата страна, както и в чужбина – казват момичетата – Това разбираме, когато сме на участия и хората ни казват, че знаят нашите песни и ги харесват. Една от любимите им мелодии от нашия репертоар е “Пирине, планино”. Тя е по наша музика, текстът е на Катя Ерменкова, аранжиментът е на композитора Димитър Динев. Тази песен ни е много свидна. В нея се възпява красотата на любимата ни Пирин планина. Неслучайно решихме да заснемем видеоклипа на връх Тодорка, на височина 2560 м. “Пирине, планино” е своеобразен химн на тази планина и според нас това е точното място, на което трябваше да се реализира тази песен.”


Сестри Филатови разкриват, че в момента работят по нова авторска песен, която ще бъде своеобразна изненада към техните почитатели. Тази песен ще бъде нещо по-различно и по-интересно. Те ще снимат и видеоклип възможно най-скоро.

“В момента работим и по един дуетен проект с наш колега от музикална компания “Пайнер”. Няма да издаваме кой е той. Нека да бъде изненада. Песента е авторска”, допълва още Магдалена.

През 2018-та година Мария и Магдалена Филатови ще са готови с петия си самостоятелен албум, който е четвърти в “Пайнер”.

КАТЕГОРИИ