Мария и Магдалена Филатови заснеха “Без любов не се живее”

Мария и Магдалена Филатови заснеха “Без любов не се живее”

Лятото започна за Мария и Магдалена Филатови в подножието на Пирин, на снимачната площадка на новата им фолклорна програма със заглавие “Без любов не се живее”, която обединява четири песни. В официалния канал Planeta Folk Official и в ефира на телевизия “Планета Фолк” своята премиера направиха “Невено, моме убава” и “Ой, Зарино”. И двете мелодии са с типичното за Пиринския край звучене. “Невено, моме убава” е авторска песен, по музика и текст на Теофил Гешев. Игривата мелодия се харесва изключително много от почитателите на двете певици и вече е неделима част от концертната им програма.

“Ой, Зарино” е песен от Егейска Македония, която се отличава със завладяваща мелодия и интригуващ текст. Видеоклиповете и на двете песни са реализирани в красиви кътчета в района на Банско и Добринище, както и в обстановката на хотелски комплкес “Танне”, гр. Банско. Специално участие в двата клипа имат композиторите Димитър Динев, автор на аранжиментите на всички песни на Сестри Филатови и Тони Стевановски. Мария и Магдалена работят с Димитър Динев от съвсем малки и благодарение на неговите песни и подкрепа правят първите си стъпки като изпълнителки и затова връзката между тях е не само професионална, но и приятелска.

Останалите две песни от фолклорната програма “Без любов не се живее”, които ще се появят съвсем скоро, са “Кръчмарю, дай ми вино” и “Мой дилбере”. “Кръчмарю, дай ми вино” е любима мелодия на двете сестри. Те решават да я представят в свое изпълнение, тъй като е една от най-харесваните песни на техни участия. Тя е заснета в обстановката на благоевградската механа “Воденицата”. “Мой дилбере” е песен популярна не само в Македонския край, но и на Балканите. Мария и Магдалена изпълняват тази песен с майсторство и емоция, която ще докосне сърцата на любителите на народната музика. Видеоклипът “Мой дилбере” е реализиран в старинната атмосфера на квартал “Вароша” в Благоевград.

И в четирите клипа участват танцьорите от професионална танцова формация “Майсторите на танца”, с ръководител Красимир Димитров. Сестри Филатови са изключително благодарни на екипа на телевизия “Планета” и специално на режисьора Радослав Георгиев за майсторството и старанието, с които работиха за заснемането на новата им фолклорна програма. Заслугата за красивите им визии отново е на гримьора Борислав Соколов - Бони.

КАТЕГОРИИ