Милко Калайджиев променя мустака

Милко Калайджиев променя мустака

Милко Калайджиев прави равносметка на едно от най-невероятните изживявания в своя живот. Той споделя в телевизионно интервю, че третото място в Шоуто за преобразяване, безспорно е професионален успех и признание, но най-важното за него си остава всичко онова, което се е случило там, невероятната симбиоза между всички участници и целия екип.

“Да уточня, аз не съм притеснителен човек. Баба почина на 103 години и ми казваше така: “Улум /чедото ми/, недей се ядосва, оти от ядовете идва всичко. Всички болести идват от ядовете. И аз не се ядосвам, усмивката е голяма работа. Може би, тези бръчки са от много смях”, е философският отговор на певеца в “Събуди се”, дали не съжалява за първото място в “Като две капки вода”.


Изпълнителят се връща назад във времето, когато бил перспективен футболист в “Граничар” Свиленград, “нахъсан” юноша, готов за професионална кариера, но нелепа контузия по време на решаващ мач променя неговите планове.

“Аз съм музикант от мъничък, от 6-годишен. Тати и мама ми купиха акордеон и години наред съм свирил в школа за акордеон. Но в един момент този инструмент ми се стори малко демоде и започнах да свиря на китара. На 14-15 години вече бях в детска банда и свирехме поп музика, тогава не съществуваше поп-фолка.”

Като вижда, че няма да стане футболист, Милко Калайджиев си прави група и започват да свирят по заведенията.

“Аз съм пробивен, нахален, ако трябва и винаги успявах да пея по най-хубавите обекти като започнем от Слъчнев бряг, Бургас, Приморско, Созопол, навсякъде. Не ми се пееше всяка година на едно и също място. В групата бях и ритъм китара, но в един момент си викам: “Стига с тази китара, искам да съм между хората!”

“С микрофона с 20-метров кабел започнах да ходя между хората, защото трябва да имаш контакт с публиката, трябва да изкорениш това чувство да ти пука и да се притесняваш, ако искаш да успееш. Поп-фолкът дойде след това, но преди него имам един междинен период, когато бях DJ. Издадохме първия албум на шега на 15 август 1994 година.”

Синовете и съпругата на Милко Калайджиев са неговия най-важен коректив за новите песни и той винаги се вслушва в техните съвети. Изпълнителят признава, че има много планове за бъдещето и не знае кога въобще може да спре, защото неговото верую винаги е било “Мога повече”.

“Смених маслото на колата през април, а вчера видях километража и се ужасих, защото вече съм минал 9 000 км. Между другото, реших, че мустакът вече ще бъде малък, купих си и специална машинка, която да държи до номер 5, ще имам коцкарски мустак”, казва още Милко Калайджиев.

КАТЕГОРИИ