Милко Калайджиев разкрива кой е любимия му образ

Милко Калайджиев разкрива кой е любимия му образ

В новия брой на “Автограф” гостува изпълнителят, който доказа, че е много артистичен и умее да се превъплъщава във всякакви образи – Милко Калайджиев. Както всички знаят, певецът участва в шоуто “Като две капки вода”, където се представя изключително добре и печели все повече почитатели. Доволен е от това, че се е включил в шоуто, защото е искал да види колко добър актьор е и смята, че добре се представя. Усеща, че хората го харесват и гласуват за него, защото им е интересно. Милко споделя, че в образа на поп певеца Любо Киров му е било най-лесно да се превъплъти.

“Страшно се харесах в този образ, бях в стихията си. Образът на Папи Ханс също ми е любим. Много добре изиграх Алла Пугачова, търсейки някого, втренчен безизразно. Също така Васил Найденов и Висоцки”, с усмивка си припомня певецът.

Милко споделя, че няма много време за подготовка за образите, защото има много участия, въпреки че зрителят остава с впечатлението, че е репетирал дни наред. Единственият ден, в който репетира през цялото време и изучава образа, е неделя. Гледа оригиналния видеоклип и запомня движенията на съответния изпълнител. Въпреки че му се получават добре изпълненията, се чуди защо понякога журито му дава много ниски оценки.

“Аз им казах – ножа е в тях, хляба е в тях, те решават колко да отрежат. Една филийка ли, две филийки ли... Щом така са решили... Защо трябва да споря с тях? Те затова са сложени там – да оценяват. Пък аз си запазвам моето мнение за себе си, така че няма проблем. Накрая публиката и зрителите си казват тежката дума.”

Милко Калайджиев казва, че влизането в образ е много трудно и трудоемко за екипите, които се грижат за макиажа, прическите, дрехите.

“Четири часа отне подготовката за Алла Пугачова и Васил Найденов. Използва се силиконова маска за лицето. И от там вече се почва грима – уста, очи, скули. Тези момичета, които се грижат за това, са уникални. Аз ги наричам “Великолепната шесторка”. Те са завършили Художествена гимназия и после Художествената академия в София, затова са толкова добри. Те са художници.”


Пред водещата Галя Димитрова изпълнителят признава, че е щастлив, че усеща страхотно уважение към себе си от всички. Надява се, че и след края на предаването ще се чуват и ще се виждат.

“За конкуренция между нас не знам дали може да се говори. Аз съм отишъл там да си правя шоу. Аз последен например разбрах, че имало награда – лек автомобил, не знаех преди това. Така че аз не играя за голямата награда. Искам единствено да се забавлявам. Всички мои колеги в шоуто са добри в техните области. Но мисля, че Тита дава сериозна заявка да победи, защото спечели два поредни лайфа, Стефан и Мария също. Не знам, много ще е оспорвано”, казва още Милко Калайджиев в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ