Инж. Митко Димитров: Можеш да бъдеш успешен, когато си справедлив, точен и коректен

Инж. Митко Димитров: Можеш да бъдеш успешен, когато си справедлив, точен и коректен

На 15 март създателят на най-успешната музикална компания у нас – инж. Митко Димитров празнува своя рожден ден, а това бе причина в-к “24 часа“ да го потърси за обширно интервю, в което музикалният продуцент прави своята равносметка за изминатия път до момента и споделя виждането си за музикалния бизнес в новото време:

“Аз съм щастлив човек - превърнах хобито си - музиката, в бизнес. На младини бях запален рокаджия, но не мога да пея“ - разкрива инж. Димитров и продължава - Ценя емоционалната музика. В личната си колекция, а тя е и фирмена, пазя записи от 1981 г. с Недялка Керанова. Направихме ги с Конушенската група на Никола Илиев в един димитровградски ресторант. Те до ден днешен си остават най-добрите записи на тази певица, светла й памет. С този спомен искам да кажа, че синдромът за музиката, която се предпочита, до голяма степен е от емоцията, която се съдържа в тази музика - емоцията на изпяването, на изсвирването. Е, трябва да го има и хитовия елемент на песента“.

Инж. Митко Димитров признава, че времената обаче се менят и сега емоцията е в други песни:

“Те като че ли и музика нямат, пък и да имат, тя се губи в някакви ефекти, в някакви текстове и глупости дори, които младото поколение толерира и тачи, приема ги за модерни в момента. Песента в песента изчезна... Това е бизнес, който трябва повече да следва вкусовете, но донякъде и да ги възпитава, но само донякъде. Аз може да харесвам рока, бих направил доста рокаджийски парчета, но ако те не се слушат от публиката, какво правим тогава? Угаждаме на себе си и дотам. Ние трябва да се съобразяваме с публиката и да изтъкваме някои неща, които бихме желали тя да хареса.Така че бизнесът в една посока се свива, в друга се развива“, казва още той.

Към момента музикална компания “Пайнер“ продуцира над 70 изпълнители, а водещата цел е да създава актуални изпълнители, които да бъдат желани и канени за участия.

“По принцип аз решавам да работя с изпълнители, в които виждам перспектива за успех. Лъгал съм се много пъти, но в над 50% от случаите съм успявал и затова фирмата е успешна“ - казва инж. Димитров и разкрива още трудно ли се ръководи фирма като “Пайнер“ - Това са характери, не е лесно да се работи с живи хора, и то звезди. Но трябва да намериш подхода. Има една приказка, че ще царуваш, докато си справедлив. Старал съм се да бъде справедлив, точен, коректен. Като собственик и ръководител на тази фирма да изповядам тези добродетели и съм задължавал ръководителите на съответните звена да ги изповядват - колелото се е завъртяло от горе надолу“.

А за нападките по адрес на “Пайнер“ и по свой адрес като продуцент той е категоричен:

“Винаги излиза някой да си генерира актуалност, като започне да коментира “Пайнер” – фирмата и лично мен, при това много нелепо и неоснователно. Но не бих коментирал всичко казано по мой адрес, защото имам уважение към хубавото, което сме имали в предишни години”.

 

КАТЕГОРИИ