Много настроение и хороводен ритъм в новия албум на Николай Славеев

Много настроение и хороводен ритъм в новия албум на Николай Славеев

“Настроение в ритъм” е новият албум на Николай Славев, който се появи на музикалния пазар. Това е 12 самостоятелен албум в музикалната кариера на гласовития певец. Песните за албума са създавани и подбирани близо 3 години. “Настроение в ритъм” включва 12 преобладаващо бързи и хороводни песни, осем от които са народни. Николай Славеев е автор на два текста, както и на музиката на една от композициите в албума.
В “Настроение в ритъм” е намерила място и една балада - дуетът му с Артур Надосян “Приятели завинаги”. Песента е родена от живота, защото Николай Славеев и Артур Надосян са приятели отдавна, живели са 4 години в една квартира. Артур също е музикант, клавирист и е известен изпълнител на шлагери и руски романси.
Николай Славеев е включил и дует с младите певици Калина и Невена, старата македонска песен “Айше, лично Айше”, като идеята за този дует е на момичетата.

В своите нови албуми певецът винаги се е стремял да представя нещо ново и различно, затова в “Настроение в ритъм” е включил най-известните хора от различни фолклорни области: дайчово, чичово и шопско хоро, копаница, македонско, малешевско, петрунино, а дори и сиртаки. Идеята на Николай Славеев е да предостави възможност за многобройните танцови формации да имат на едно място различните хора, които да изпълняват.
Това е първият албум, който певецът записва със своя бенд, с който ходи на участия. “Настроение в ритъм” представя новата концепция в кариерата на Николай Славеев - това, което звучи в албума, да бъде представено при всяка изява на певеца и неговия бенд. Бендът на Николай Славеев е в състав: Димитър Милев - акордеон и клавир, Тошко Колев - саксофон, Христо Христов - гайда и тъпан. При сценичните си изяви популярният певец е придружаван и от танцова формация “Пловдивь”.

Песента “Мила моя” е създадена от Николай Славеев специално за неговата съпруга Емилия, като благодарност за нейната подкрепа и всеотдайност. Песента е емоционален разказ за семейния живот на известния певец и половинката му. Музиката е създадена от Николай Славеев, а текстът е написан от Свобода Даскалова.
Песента “Ой, шопе, шопе” бе заснета в празничната програма за Великден в комплекс “Приказките”. Останалите песни от новия си албум певецът планира да заснеме във ваканционен комплекс в Свети Влас през месец май и да ги издаде и на DVD.

КАТЕГОРИИ