“Мома Яница” – една от любимите песни на българите

“Мома Яница” – една от любимите песни на българите

Красотата на българските народни песни все повече привлича младите хора, които пеят и танцуват на обичани мелодии. Наред с автентичните, добре познати песни, в последните години се налагат и авторски произведения на фолклорна основа. С право можем да кажем, че те добре съчетават традициите с новаторството и това им печели нови последователи. Много от звездите на музикална компания “Пайнер” изпълняват изключително добре народни песни от различни фолклорни области, а признанието от публиката не закъснява. През последните месеци се оказва, че “Мома Яница” на Яница се превърна в една от любимите песни на българите. Както самата изпълнителка отбеляза, тя вече е гледана повече от 10 милиона пъти в YouTube – PlanetaOfficial.

“Горда и щастлива съм от факта, че една от най-обичаните от малки и големи, моя авторска фолклорна песен “Мома Яница” достигна 10 000 000 гледания в официaлния канал на “Планета” в YouTube”, написа певицата в социалната мрежа.

Песента “Мома Яница” е авторска композиция по музика и аранжимент на Димитър Милев, и текст на Тошко Колев. Видеоклипът е заснет от режисьора Радослав Георгиев през пролетта на 2015 година в комплекс “Приказките” край Харманли и бе част от фолклорната програма “Пролет в “Приказките”, която телевизия “Планета” излъчи за празника Гергьовден. “Мома Яница” даде заглавие и на първия фолклорен албум на Яница.

КАТЕГОРИИ