Музикална разходка със Здравко Мандаджиев

Музикална разходка със Здравко Мандаджиев

Този месец телевизия “Планета Фолк” предложи на своите зрители две интересни музикални пътешествия. Песните на Здравко Мандаджиев ни отвеждат в Родопите и Пирин планина, за да ни покажат красотата на българската природа и фолклор. Традициите на Богоявление, пренесени през годините и до днес, хармонират с мелодията на песента “Вчера си минах, мале ле”. Гостуваме в Чепинската котловина, в едно от най-старите селища по тези места, Костандово, а след това отскачаме и до Дорково, където в ледените води на река “Мътница” момци с народни носии се борят за Светия кръст, а след това играят традиционно хоро.

Втората изненада от телевизия “Планета Фолк” ни пренася край Мелник, най-малкия град в България, за да разгледаме Кордопуловата къща, съхранила бита на българина от 19-ти век. Ще надникнем в прословутите изби, вкопани в скалите и ще се качим в шарените одаи. Есенната разходка продължава и към Роженския манастир, най-големия в този край, а едноименната песен на Здравко Мандаджиев допълва емоцията.
Тези музикални импресии от поредицата “Картини от България”, освен в програмата на телевизия “Планета Фолк”, зрителите могат да гледат и в канала ни в YouTube – Planeta Folk Official.

КАТЕГОРИИ