Музикалната приказка на Биляна

Музикалната приказка на Биляна

Биляна си спомня детството и за своята музикална приказка в предаването “От моето детство”. Певицата разкрива, че е била доста палаво дете, но е била много щастлива със своето прекрасно семейство. Тя разказва за първите си музикални изяви в детската градина, защото от ранна възраст учителките забелязали, че е музикална.

“Даваха ми много роли в концертите и в тържествата в градината. Винаги бях солистка, винаги имах думички и песнички да изпълнявам. След детската градина започнах да пея народни песни, които много обичам и до ден днешен. Наследила съм обичта и любовта към българската народна музика от моята баба, която беше народна певица. Започнах да пея в народния хор в Харманли. Отново бях солистка при една прекрасна учителка, г-жа Янкова, която искам да поздравя”, споделя изпълнителката.


На по-късен етап Биляна избира да се занимава с естрадната музика и попада в състава на “Малките изгряващи звезди” в родния си град.

“Години наред правехме заедно концерти, тържества, участвахме в много програми. Аз изпълнявах песни на наши естрадни изпълнители като една от любимите ми беше Росица Кирилова и никога няма да забравя нейната песен “Мила, кукло, Барби”. В един момент почувствах, че съм пораснала и се ориентирах към музиката, която и до днес изпълнявам. Щастлива съм, че попаднах в ресторант “Приказките”, откъдето започна моята музикална приказка. Щастлива съм, че съм част от екипа на нашата любима телевизия и че имах и имам шанса да правя още много хубави песни. Изпълнявам ги с любов!”


Народните песни, които Биляна е записала до този момент са малко, но са хубави, авторски песни. Тя казва, че обича българската народна музика, защото е в сърцето й.

“Щастлива съм, че в последните години се слуша все повече фолклор, че хората харесват и възвръщат всичко онова, което е било в миналото на България в хубавите български народни песни, които сме съхранили до ден днешен. На моя малък син, който е почти на 5 годинки, обичам да изпълнявам хубави народни песни, хубави български песни. Старая се и той да почувства хубава българска музика, да я обикне и да бъде един достоен българин!”

КАТЕГОРИИ