На пет години, Кирил Атанасов прави своя дебют

На пет години, Кирил Атанасов прави своя дебют

На едно от традиционните места за разходка на софиянци, Панчаревското езеро, се срещаме с младия певец и композитор, Кирил Атанасов. В предаването “От моето детство” той говори за голямата си любов към музиката, за детството си в Кърджали и за своя път в музиката. Всичко започва, когато е на пет години и половина.

“Бях тръгнал по-рано на училище, тъй като съм зодия Стрелец, роден съм през декември. В училище, майка ми ме изкара пред децата и ме накара да изпея песента “Пустоно лудо и младо”. Бях много притеснен, но именно тогава моята музикална педагожка Гергана Стаматова забеляза, че мога да пея.”


Талантът си, Кирил Атанасов е наследил от своята баба, която навремето била народна певица, а музиката винаги е била част от неговия живот. На всички училищни празници в Кърджали, той задължително участвал в програмата.

“Пеех само народни песни като “А бре, юначе, каматно”, “Пустоно лудо и младо”, “Рипни, Калинке”, все традиционни песни за нашия край. Надявам се, някой ден да направя и аз една авторска народна песен за нашата красива България.”


Изпълнителят споделя и как се е родила неговата дебютна самостоятелна песен в музикална компания “Пайнер”.

“Случи се преди време, докато гледах един филм. В главата ми се появи цялата песен – с музика и текст. Оттам се свързах с аранжор, който ми помогна за оригиналното звучене на “Само мен”. Тази песен завинаги ще си остане моята визитна картичка, защото с нея сбъднах най-голямата си мечта, а именно, да бъда част от “Пайнер”.


Кирил Атанасов е завършил своето средно образование в Кърджали, с профил “Туризъм”, а висшето – в Софийския университет, със специалност “География и биология”.

“Благодарен съм на моите учители, че ме научиха на дисциплина, на отговорност и на много други неща, които и до ден днешен ми помагат в живота. Докато бях студент, по време на практиката съм обиколил всички кътчета на нашата България, но родното място си остава дълбоко в сърцето ми и за мен по-хубави от Кърджали и Родопите – няма. Съветвам хората да вярват, а не да бъдат от тези, които не вярват в нищо. Вярвайте в себе си и винаги напред!”

КАТЕГОРИИ