На Благовещение Славка Калчева с голям концерт в “Приказките”

На Благовещение Славка Калчева с голям концерт в “Приказките”

На 25 март православната църква чества Благовещение. Той е един от големите пролетни празници и част от Великденския празничен цикъл. За българите днешният празник е известен още като Благовец. В народните традиции Благовещение се счита за “половин Великден”. На този ден пробиват ушите на малките момичета, дамгосват агнетата и яретата, защото се вярва, че няма да ги боли. В дните срещу празника иманяри търсят заровени съкровища.
Народните поверия гласят още, че на Благовещение кукувицата се чува за първи път и това е знак, че пролетта е настъпила. Затова празникът в някои райони на България се нарича още Кукувден.

И на празник като на празник! На 25 март Комплекс “Приказките” край Харманли ще посрещне многобройни гости, защото точно за Благовещение Славка Калчева е поканена като специален гост. Обичаната народна певица има в репертоара си много песни-емблеми – “Бяла роза”, “Бяла хубава мома”, “Момина сълза”, “Седнала е хубава Неда” и още, и още. Точно тях и много други харесвани от публиката песни ще изпълни тя от сцената в “Приказките”, а до доброто настроение и веселието са гарантирани на повече от 100 процента.

КАТЕГОРИИ