На Панчаревското езеро през лятото в “Бащино огнище”

На Панчаревското езеро през лятото в “Бащино огнище”

В новия брой на “Бащино огнище” ще ви разходим до Панчаревското езеро, предпочитано място за релакс от столичани през лятото. Минералната вода, прохладата на планината, както и близостта до София, го превръщат в зелен оазис, до който можеш да отскочиш буквално за броени минути. Езерото е изключително подходящо за водни спортове и риболов. Има плажна ивица с дължина 1300 метра, а през годините в района са изградени спортни и почивни бази като в района на минералните извори функционира балнеолечебница и спортно-развлекателен комплекс с фитнес, СПА-център и ресторант.

Заедно ще разгледаме изложбата “Майсторлък от душа и сърце”, подредена в  Националния етнографски музей. Общо 15 автори, членове на Задругата на майсторите на народни и художествени занаяти – София, показват свои произведения в пет зали на музея в източното крило на бившия Княжески Дворец. Представени са бижутерски, ножарски, художествени грънчарски произведения, както и национални костюми, произведения от везба и дантела. Отделено е място и на занаяти като тъкачество, художествено плетиво и плъсти.

Музикален гост в предаването “Бащино огнище” е Пепи Христозова, която разказва за своята ваканция, както и за невероятната емоция да пее на многобройните събори през лятото в цялата страна.

КАТЕГОРИИ