На Възкресение Христово с “Бащино огнище”

На Възкресение Христово с “Бащино огнище”

Пепи Христозова, Иван Дяков, Нелина и Здравко Мандаджиев са специалните гости в празничния брой на “Бащино огнище”, посветен на Страстната седмица и Възкресение Христово. На празник без хубава музика не може и затова предаването е изпъстрено с мелодии от различни фолклорни области, посветени на Великден. С Пепи Христозова ще научим оригинална рецепта за козунак, с който певицата ще изненада гостите си на празника.

“Да бъдем здрави, смирени, да се пречистим, на Великден да облечем новите си дрехи, да се хванем на хубавото Великденско хоро и с добра дума, и добра помисъл да продължим напред”, пожелава Пепи Христозова.


Иван Дяков поздравява зрителите със своята Великденска песен, в която са включени и ритуали за боядисването на яйцата, месенето на козунаците и посрещането на гостите.

“В песента е събрана цялата ценност на този празник. На Великден всички трябва да се замислим за нашите християнски ценности, за вярата, за доброто, за това, че най-важното в нашия живот е семейството. Нека бъдем по-добри и нека се отнасяме с уважение един към друг”, казва Иван Дяков.

В навечерието на Великденските празници Нелина поднася своя най-нов видеоклип със заглавие “Верни приятели” на своите верни фенове, които винаги са я подкрепяли и вдъхновявали.

Здравко Мандаджиев представя на зрителите на “Бащино огнище” дуетните песни в своето творчество. Талантливият изпълнител има дуети с Джена, Росица Пейчева, Ивелина Колева, със солистката на Формация “Паскалев - Пловдив”, а с Поли Паскова са издали цял дуетен албум.

“За мен дуетната песен има едно по-различно звучене, едно по-благо звучене. Преплитането на двата тембъра, които пеят дадената песен, придава едно по-красиво, по-спято, по-различно звучене на цялата песен”, казва Здравко Мандаджиев.


В “Бащино огнище” Здравко Мандаджиев анонсира и своя пореден фолклорен албум.

“Четвъртият ми самостоятелен албум планирам да излезе до края на пролетта. Всички песни ще бъдат представени и с видеореализации. Подбрал съм прекрасни кътчета, които искам да покажа, като фон на песните ми, защото както съм казвал и друг път – от нашата Българя по-красива няма”, споделя певецът.

 

КАТЕГОРИИ