На розобер със Сестри Диневи

На розобер със Сестри Диневи

“На розобер” е заглавието на новия видеоклип на Сестри Диневи, който направи премиера в официалния канал Planeta Folk Official и в ефира на телевизия “Планета Фолк”. Певиците с радост влизат в ролята на красиви розоберачки, защото за тях Казанлък е като втори роден дом. Диляна и Миглева Диневи са родом от Гълъбово, но са израсли в Долината на розите и това е причината за създаването на тази толкова специална за тях песен.

“Приятели, с радост Ви представяме новата ни песен и клип “На розобер”. Щастливи сме, че сме първите изпълнители, които пресъздават обичая Розобер в красивата Долина на розите. Три малки момиченца красят новото ни видео – Дария, Бети и Диляна. Благодарим на целия екип, с който работихме”, написаха певиците в официалната си страница във Фейсбук.

Песента “На розобер” е авторска и е дайчово хоро. Музиката е на Динка Генчева, аранжиментът е на Стоки Бенд, а текстът е написан от Мариета Ангелова. Живописните хореографии в лентата са на ансамбъл “Искра” от град Казанлък, с главен художествен ръководител Цветан Цочев. Интересен факт е, че самите певици като ученички също са танцували в ансамбъла.

Диляна Динева има повод да бъде много горда със своята тригодишна дъщеря Дария, която прави своя телевизионен дебют именно в този клип. Независимо от крехката си възраст, тя се държи като абсолютен професионалист по време на снимките – позира с лекота пред камерата и пее цялата песен, която знае наизуст. По думите на мама, Дария е много музикална и за никой това не е изненада, защото всички в семейството са музиканти. Режисьор на лентата е Петьо Картулев, а красивата визия на Диляна Динева и Миглена Динева е на Боряна Драгиева /грим/ и Светослав Нейков /коса/.

КАТЕГОРИИ