На училище със Здравко Мандаджиев

На училище със Здравко Мандаджиев

Дни преди началото на Новата учебна година Здравко Мандаджиев си спомня за песните от своето детство и първия учебен ден.

“За всеки човек детството е много скъп спомен – разказва народният изпълнител – Моето детство беше изпълнено само с музика и песни. От 4-годишен свиря на акордеон и пея. Наистина моето детство е назабравимо и вълшебно! Спомням си първата песен, която изпълних пред публика – “Мен ми е драчко”, когато бях на 4 години и излязох на сцената с акордеончето. Мога да кажа, че от дете ме влече повече фолклора”.

Здравко Мандаджиев разказва, че сега на своя малък син Димитър пее народни песни. Признава, че момченцето много харесва тази музика, но той се старае да научи и различни детски песнички. Иска му се да има като неговото детство, изпълнено с много песни, игри и веселие..

“Първият учебен ден за всички деца е много вълнуващ, много празничен, особено за тези, които на 15 септември пристъпват училищния праг за първи път – продължава Здравко Мандаджиев – От моя първи учебен ден си спомням това, че бях много развълнуван – срещаш се с толкова много деца, с толкова нови хора. Класната стая беше много хубава, а първата ми учителка беше подредила различни кътчета и ние, малчуганите гледахме с интерес”.

КАТЕГОРИИ