Над 30 авторски песни са гордостта на Пепи Христозова

Над 30 авторски песни са гордостта на Пепи Христозова

Броени дни преди своя имен ден, Пепи Христозова е специален гост в рубриката “Пайнер 30”. Народната певица разказва за своя път в музикалната компания и за най-хубавите и емоционални моменти в професионалната си кариера:

“Чест е за мен да бъда част от най-добрата музикална компания в България, защото чрез “Пайнер” мога да покажа това, което ми е дадено, което съм учила и това, което мога – да пея и да творя за всички вас.”

Пепи Христозова подписва своя договор през 2008 година, когато издава и дебютния си албум “Фолклорен пъзел”, но първият й запис за “Пайнер” е още през 2002 година:

“Бях поканена от моите колеги от оркестър “Фолк палитра” да бъда гост в албума, който издаваха и там се включих с две песни – “Индже през гора ходеше”, хубава бавна мелодия от репертоара на Динка Русева и “Янка на мама думаше”, която след години записах и издадох самостоятелно”, споделя певицата.

Инициатор на запознанството на Пепи Христозова с продуцентите й от “Пайнер” е Милко Калайджиев. Двамата с него са работили заедно преди това и той познава много добре качествата и таланта на Пепи Христозова, затова я подтиква да продължи да се занимава с музика професионално. До момента народната певица има издадени три албума, а четвъртият е готов и предстои да се появи на музикалния пазар:

“Мога да се похваля, че в тези албуми предимно съм включвала мои авторски песни и се радвам, че те са над 30. Щастлива съм, че са харесвани и предпочитани от моите почитатели и не само. Телевизиите с марката “Планета” през годините ме направиха популярна, което ми даде възможност да посетя много страни и да се запозная с доста хора, различни от моето обкръжение. Всяко едно събитие, на което пея, независимо дали е лично тържество, събор, Празник на града или голям концерт, преминава с една и съща емоция, с едно и също чувство, с една и съща отговорност към публиката и се радвам, че Вие го оценявате.”

Едни от най-емоционалните моменти за Пепи Христозова са големите концерти, организирани от “Пайнер” и тя не пропуска да разкаже за тях:

“Благодаря на моите колеги от “Канарите” и “Орфей”, че ми дадоха възможност да изпълня песни от репертоара им на техните юбилейни концерти. Това са песни, с които съм израснала, които съм слушала от детството си и които имах възможността да пресъздам по мой си начин, разбира се, под ръководството на Атанас Стоев и Георги Янев. Била съм част и от големия концерт по случай 25 години “Пайнер” в Стара Загора, което за мен е огромна чест.“

Пепи Христозова е щастлива, че е посланик на българската народна музика по света, където нашите сънародници, благодарение на “Планета Фолк” познават творчеството на изпълнителите в “Пайнер”. Тя лично се е убедила, че музикалната телевизия пази българския фолклор, помага да го съхраним и да го предадем на идните поколения по най-добрия начин, независимо дали живеем в България или зад граница.

КАТЕГОРИИ