Над четири часа българите в Лондон пяха със Славка Калчева и оркестър “Пловдив”

Над четири часа българите в Лондон пяха със Славка Калчева и оркестър “Пловдив”

Славка Калчева и оркестър “Пловдив” станаха част от големия български събор в Лондон на 28 май, с който официално се отбеляза 14 рожден ден на медийния лидер на българите във Великобритания - вестник “Будилникъ”. Домакините от Budilnik Party бяха организирали голям български фолклорен празник – надиграване със специалното участие на ансамблите “Весело Хоро” и “Приятели”.

Една незабравима българска вечер, един прекрасен повод да се празнува българския дух, независимо, в коя точка на света се намираме. Празничният концерт се случва в период на много знакови дати за България - 24 май и предстоящата 140-та годишнина от Априлската епопея и трагичната гибел на Христо Ботев.
Българският събор продължи повече от четири часа, а Славка Калчева и музикантите от оркестър “Пловдив” се срещнаха с много свои приятели и роднини, които от години живеят във Великобритания. Славка Калчева, видимо развълнувана от милите срещи и невероятните емоции, родени от хубавата музика, съвсем спонтанно каза.

“Носете България винаги в сърцата си и се гордейте, че сте българи”.


Рожденият ден на солистката на оркестър “Пловдив” - Цонка Нанова, пък съвпадна с концерта и тя празнува с всички гости на българския събор. Получи много изненади, а спомените за този ден дълго ще радват сърцето й.
Екип на телевизия “Планета” пътува със Славка Калчева и оркестър “Пловдив” и засне филм за събора, който ще се излъчи в поредицата “Песен без граници”.

КАТЕГОРИИ