Най-популярните фолклорни изпълнители на “Пайнер” в Spotify

Най-популярните фолклорни изпълнители на “Пайнер” в Spotify

Българският фолклор заема все по-осезаемо място в сърцата на младите хора. Много от тях го откриват и се влюбват в мелодиите и ритмите, а изпълнителите на български народни песни стават техни любимци. С навлизането на стрийминг платформите в ежедневието ни и фолклорните мелодии стават все по-достъпни за слушане. Точно затова и нашата класация Top 5 PlanetaOfficial насочва вниманието си към популярните имена от фолклора в Spotify.
2
През септември 2022 г. се оказва, че най-популярната изпълнителка на българска народна музика в стрийминг платформите е Славка Калчева. Нейните песни са сред най-слушаните от меломаните. Второто място е за “царя на македонската песен” – Иван Дяков, а след него са виртуозните музиканти от оркестър “Канарите”. Техните Канарски мелодии са предпочитани за слушане и на празник, и в делник.
Следващите две позиции в Top 5 PlanetaOfficial са подкрепени от почитателите на родопските песни и свирни. Хитовете на Виевска Фолк група заемат четвъртата позиция в класацията, следвани от сладкогласните мелодии на Росица Пейчева. Певицата се радва на обичта на феновете, а песните й се пеят и от много млади българи, решили да се посветят на род и традиции.

КАТЕГОРИИ