Нелина: За мен 2016 беше най-успешната за последните 15 години

Нелина: За мен 2016 беше най-успешната за последните 15 години

Нелина е прекарала много хубав празничен декември, изпълнен със срещи с любими хора, пътувания и много сняг. Въпреки студеното време навън, певицата казва, че зимата е любим сезон за нея и нейното семейство, защото много обичат да се наслаждават на пухкавия бял сняг. За нея и сина й Кристиян зимата е започнала подобаващо, на едно място, където този сезон наистина е много мразовит. В средата на декември изпълнителката гостува в Москва, където участва в Коледен концерт, организиран от Българския център за търговия и промишленост там.

“Хората много се веселиха, танцуваха, бяха дошли като на празник. Оказа се, че от 15 години в Москва не е организиран никакъв български концерт и затова бяха дошли хора и от други Републики - и българи, и руснаци. Останаха много доволни. Набраха се средства за подпомагане на българската общност там - за създаване на български храм, за българското училище и българската забавачка, и блока, в който живеят голяма част от българите”, разказва Нелина.


Певицата е успяла да си поговори и с нашенците там и единодушно са стигнали до извода, че в България има толкова много дадености, които ние въобще не забелязваме.

“Ние имаме голямо богатство. Например слънцето, което при нас грее много по-дълго и е много по-топло. Москва е по на север и поради ъгъла, под който падат слънчевите лъчи, те са много по-малки. Слънцето грее за много по-кратък период и много по-слабо. По принцип досега карах Кристиян първо да си научи уроците и след това да излиза навън, като стимул. Сега като се върнахме, първо го пращам навън да тича и да рита докато е светло. Цяла вечер след това все ще научим уроците.”

В професионално отношение Нелина иска първо да предложи няколко народни песни. Има такива, които е подготвила да ги пусне скоро, но иска да направи още няколко, за да има избор да поднeсе максимума. Няма да прави компромиси в работата си.

След народните песни ще използва инерцията от миналата година и иска да създаде и хубави поп фолк песни - и с настроение, и със съдържание, песни, които много се надява да останат във времето, така както предишните й песни се помнят и до днес.

“За целта ще работя със същите автори, с които работих и през 2016, защото съм много доволна от тях и нямам основание да ги сменям. Имам предложения и от други автори, отворена съм към тях, харесвам нещата, които са направили и се надявам да попаднем на нашето парче. Защото има песни, които са за определени изпълнители. Попадала съм и на такива, които виждам, че са стопроцентов хит, но усещам, че това не е моята песен.”

За 2016 певицата казва, че е била най-успешната й година може би за последните 15 години.

“Пожелавам си тази да е още по-успешна, защото разбрах, че 2017 е годината на рибите. Ще ни е много хубава, сигурна съм. Трябва да излизаме и да се срещаме с много хора и ще ни върви много на нас, рибите. И затова съм много окрилена, обнадеждена, пълна с енергия, сили и заряд да върша нови още по-хубави неща”, казва Нелина в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ