Нелина и Ави Бенеди в новия брой на  “Бащино огнище”

Нелина и Ави Бенеди в новия брой на  “Бащино огнище”

В средата на месец декември е големия еврейски празник Ханука. В Софийската синагога главният равин на България - Аарон Зербиб ще ни посрещне и заедно с Ави Бенеди ще ни разкажат за Ханука.

“За мен вярата е много важна. Аз вярвам в Бог и се моля всеки ден хората да бъдат живи и здрави, щастливи и да се държат заедно. На Ханука се събираме цялото семейство, пееме песни и си разменяме подаръци. Духът е като на Коледа”, казва Ави Бенеди.

Относно бъдещите си проекти в България, Ави Бенеди споделя, че има с какво скоро да изненада публиката.
Нелина разказва за емоциите и вълненията, свързани с четвъртото й гостуване в Америка.

“Искам да ви споделя с вълнение, че българската песен наистина е в сърцата на българите, където и да са по света”, започва своя разказ Нелина.

Обичаната певица говори за градовете, които е посетила и за любовта, с която нашите сънародници са я посрещнали.

“Вторият ми концерт беше в Кейп Код, едно градче близо до Бостън, в което живеят две-три хиляди българи, предимно студенти. Направиха ми впечатление на много свежи млади хора, които са отворени към нашия фолклор. Започнах с народна музика и те веднага станаха и се хванаха на първите хора”, разказва Нелина.

Певицата разказва и за първия си концерт в Торонто, Канада. За нетърпението на българите да се срещнат с нея, за емоциите, за песните и кръшните хората, за всички вълнения.
С пристрастие Нелина споделя, че Лас Вегас е любимият й град в Америка, който би искала отново да посети.

“Много е хубаво, че нашите българи зад граница пазят българската традиция, пазят всичко онова свято и мило, което ние тук може би приемаме като даденост. Те всеки ден гледат българска телевизия, знаят какво се случва, знаят новите песни, които ние пускаме. Това беше може би и причината с толкова радост и настроение да посрещат и най-новите песни от моя репертоар. Много силни мигове преживях там и благодаря на всички българи, които дойдоха на моите концерти и ме направиха толкова щастлива!”, с вълнение казва Нелина.

КАТЕГОРИИ