Нелина подготвя нов фолклорен албум

Нелина подготвя нов фолклорен албум

Нелина е изпълнител с богат репертоар, който включва, както поп-фолк хитове, така и обичани народни мелодии. В момента певицата работи по песните, които ще намерят място в нейния шести фолклорен албум.

“Вече имам готови около 10 композиции, а сега сме се съсредоточили върху аранжиментите, но не искам да издавам предварително подробности. Много се радвам, че всяка една от авторските песни на фолклорна основа от последният ми албум намери много добър прием от публиката. Едната даде и заглавие на албума “Верни приятели”, а в момента работя върху една такава авторска песен. Останалите са автентичен фолклор”, споделя изпълнителката в рубриката “Край огнището”.


Нелина разкрива, че любовта към народната музика е тръгнала от нейното детство, провокирана от бабите й, в училище също непрекъснато пеела. За голямата професионална сцена я отрива професионален ансамбъл “Найден Киров”.

“Така започнах моята кариера изключително и само с народна музика. Първите години, когато ме караха по заведенията да пея модерната за тогава, сръбска и гръцка музика, аз категорично отказвах, но когато отидохме да пеем в чужбина и се запознах с преводите на тези песни, видях какви красиви текстовете имат, освен хубавата музика, и тогава се запалих и за други музикални стилове. След това издадох моите самостоятелни поп-фолк албуми.”


Обичаната певица не крие, че много би искала да направи музикално произведение, в което да се вплетат оригинални интерпретации върху българския фолклор.

“Приветствам много осъвременяването на автентични фолклорни елементи със съвременен саунд, със съвременна музика, които да звучат, както в български дискотеки, така и в цял свят. Това се цени наистина по достойнство!“

Работният график на Нелина е изпъстрен с многобройни участия на фолклорни събори в цялата страна, където винаги се стичат от малки деца до много възрастни хора.

“Това за мен е голямо щастие и стимул да продължавам с народната музика. Традициите са живи и се предават от поколение на поколение!”

КАТЕГОРИИ