Нелина с нова фолклорна програма тази есен

Нелина с нова фолклорна програма тази есен

През изминалата седмица Нелина засне 4 видеоклипа, които ще бъдат представени в нова фолклорна програма тази есен. Денят на Независимостта е особено подходящ повод за премиерата по телевизия “Планета Фолк”. Изборът на Нелина се спря на популярните народни мелодии – “Любе, Любе, първо Любе”, “Ходила Яна” и “Тръгнала е Йова, Йовке, Ле”, както и на авторската композиция на Красимир Христов “Дай, кръчмарю”, по текст на Нелина и Пейо Пеев, където участие взема и духовата музика на Етрополе. Певицата сподели пред www.planeta.tv, че това са последните 4 мелодии, които поставят финала на работата й по новия фолклорен албум.
Видеоклиповете на тези песни са реализирани в красиви кътчета от България, любими на певицата и нейни приятели.

“Режисьорът Радослав Георгиев ми предложи да заснемем новите песни по малко по-различен начин, с по-модерна визия, а аз се съгласих. Благодаря за отдадеността и добре свършената работа на целия екип, на таньорите от ансамбъл “Загоровче” и на домакините от Осиковска Лакавица, които ни посрещнаха много сърдечно и съдействаха по време на снимките. Вярвам, че и зрителите съвсем скоро ще оценят това, което направихме”.

По време на снимките Нелина реализира и фотосесия с фотографа, на коготото често се доверява – Йордан Петков. Със сигурност двамата ще ни предложат интересни кадри и моменти от снимачния процес. За своята визия в новите видеоклипове Нелина се спря както на традиционни фолклорни носии, така също на стилизирани костюми и съвременни дизайнерски решения. Гримът е на Борислав Соколов - Бони, а косите на Светослав Нейков.
Всички песни, включени в новия фолклорен албум на Нелина, ще достигнат музикалния пазар до края на месец септември.

Снимки: Йордан Петков и Борислав Соколов - Бони

КАТЕГОРИИ