Нестандартното лудо парти на Ивана

Нестандартното лудо парти на Ивана

Новият брой на “Автограф” е посветен на една голяма жена и певица – Ивана. На 31 януари в пловдивския клуб ONYX тя събра близки, приятели и колеги за своя личен празник, за своя юбилей. Юбилей, който съвпада с 20-годишното й творческо присъствие на българската музикална сцена. Броени минути преди празникът да започне, певицата застана пред нашата камера и сподели какво е подготвила за всички гости, които я уважиха.

“Когато мислех как да празнувам юбилея, си казах, че ще бъде много интимно парти, така както работя и както го правя по участия – да имам диалог с гостите, да имам контакт с всеки един. Имам фиксирана сцена, но не ти обещавам, че до края ще остана на нея, защото знаеш, че когато ми се каже да правя нещо по сценарий и под час то не се получава. Аз съм човек, който импровизира и сега ако ме попиташ какво ще кажа на гостите, няма да мога да ти отговоря. Ще реагирам в момента, както го усетя.”


Ивана казва, че има една лека провокация в някои от проектите, които са направили с нейните много познати песни.

“И тъй като не ми се седи на едно място, исках да ги чуя в друг вариант – леко в джаз, другата пък в латино. Дано да се харесат. Но аз нямам намерение да бягам от моя си поп-фолк. Там, където текстът за мен е адски важен, за това, което имам да изплача с гласа и с душата си. Така че това не е залитане. То е точно импровизация. Тези песни са събрани в един общ албум, който се появи точно на 31 януари. Това беше и идеята, за да бъде подарен на всеки един от гостите. Той се казва “Същата и не съвсем”, който е малък комплимент към този ден и към моите почитатели. “Нещо неТипично”, “Като на 17”, “Шампанско и сълзи”, всичко, което се сетите. С други думи, това ще е нестандартното лудо парти на Ивана.”


Много гости пристигнаха с огромни букети и подаръци, за да уважат любимата си певица и приятелка. Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Евгени Минчев, Роси Пейчева, Славка Калчева, орк.”Канарите”, Борислав Соколов - Бони и куп други известни личности си припомниха пред водещата Галя Димитрова спомени от познанството си с Ивана през годините и споделиха с какво тя ги е спечелила. А дали Ивана си е същата питаме самата нея.

“Когато трябва да изляза след малко и да пея на сцената, да се събера, да се стегна, защото в момента съм много развълнувана, тогава си е същата. Онази непредсказуема за самата себе си. Да, променена съм, но тя промяната е в характера, като помъдряване, когато на моменти си казваш: “Тези грешки няма да ги правя” и си мислиш, че си се научил, че си пораснал. Но аз харесвам себе си и ми се иска и занапред да съм такава, различна.”

“Не искам да влизам в клишета. Ще се постарая да правя всичко на обратно, за да мога да бъда себе си – хаос и в същото време брилянтен ред в главата ми като концентрация, бърз ум и действия. А 20 години на сцената са достатъчно. Имам много сили още. Тепърва започват големите неща. Трябваше да направя първата стъпка и да го пожелая толкова силно и сега съм убедена, че ще е факт. Дали ще стане тази година или следващата, само да е здраве и живот. Това искам, не повече. Другото е музика и любов. Същата и не съвсем? Май същата...”, казва още Ивана в “Автограф”

снимки: Стоян Пенов за клуб ONYX

КАТЕГОРИИ