Николай Славеев: Аз мога да обикалям света, но за нищо не заменям България

Николай Славеев: Аз мога да обикалям света, но за нищо не заменям България

Броени дни преди 24 май, Денят на славянската писменост и култура, в “Автограф” гостуват Николай Славеев и неговия бенд. Изпълнителят и неговите колеги – композитора и музикант Димитър Милев и саксофониста Тошко Колев ще поздравят всички българи с едни от най-хубавите български народни песни. Ники Славеев споделя, че тримата като екип работят много добре и се допълват. Но най-важното, което ги води и в работата, и в живота, е това първо да са хора и след това музиканти.

“В момента тримата обсъждаме 12-тия ми самостоятелен албум и искаме да направим нещо различно. Хубаво е да се предлага нова авторска музика, затова работим в тази насока. Другото, напоследък забелязвам, че в страната има много любителски клубове за народни танци. А хората, които ги посещават, се интересуват и от народната музика. В момента аз правя точно това, записвам песни, на  които да се играят определени хора. Вече четири хора са готови - Дайчово, Чичово, тежко македонско и Еленино хоро. Мелодиите са авторски, а аз направих песни по тях за хора. Този албум изцяло ще бъде създаден по такъв модел. 10-12 хора ще съдържа проектът, за да може тези клубове за танци да ползват нашата музика. След този албум, 13-тия ми, фаталния, ще бъде изцяло само с родопски песни”, разказва Николай Славеев.

Повлиян от пътуването до Америка, което подари на своята съпругата, Ники казва, че много му харесва в САЩ. Посещава тази страна за шести път, видял е много екзотични места, имал е много възможности да остане да живее там, но никога не се е поблазнил от това.

“В България съм роден, тук съм израснал, тук съм отгледан. Тук е моята музика, с която съм постигнал успехи и съм станал това име. Аз мога да обикалям света, но но за нищо не заменям България. Винаги се връщам тук с много впечатления, но и с голяма любов, че отново съм си в моя роден край. Така че колкото и да ни е трудно в България, нека си пожелаем едно по-хубаво бъдеще и този младия народ, който се е разпилял по света, да се върне в Родината. България има нужда от тези умни и кадърни хора, за да се изправи на крака”, казва певецът.

В “Автограф” Николай Славеев отправя призив към всички българи да се молят да има мир и да бъдат малко по-добри. Когато нещо се прави, да се прави с любов и от сърце. Той вярва, че там горе има някой, който гледа и връща.

“Затова трябва да пазим всичко свято наше българско, всеки да пази това, което е създал и да има уважение към другия. И вече е време и политиците да помислят за народа”, споделя още Николай Славеев в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ