Николай Славеев подготвя нов албум

Николай Славеев подготвя нов албум

Николай Славеев има дългогодишен стаж в народната музика и дванадесет издадени албума. В момента подготвя своя тринадесети албум, с който иска да изненада многобройните си почитатели.

“В моя репертоар имам песни от всички фолклорни области на България, но нека не забравяме, че аз съм от Родопите. Моята слабост е родопската музика, която е една магия”, споделя изпълнителят в новия брой на предаването “Бащино огнище”.


Много скоро предстоят снимките на негова авторска песен, посветена на Златоград и Дельо Хайдутин. Във видеото ще участват златоградските гайдари, начело с кмета на Златоград, Миро Янчев, близък приятел на певеца, който също ще свири с гайдарите.

“От сърце му благодаря и се надявам, че ще се получи много хубава песен, в която се разказва за живота на Дельо Хайдутин. Мога да споделя, че работата по моя тринадесети албум е трудна и отговорна. Вече има много голяма конкуренция в България във фолклорната музика, много изпълнители, а и вече има някаква мода. В много денс парчета, в дискотечната музика се вкарват етно мотиви, което е радостно и ме вдъхновява, и аз да правя нещо интересно, нещо по-различно. Мисля, че ще продължавам в същото темпо и ще направя един хубав 13-ти албум!”

КАТЕГОРИИ