Николай Славеев с нова визия в нова фолклорна програма

Николай Славеев с нова визия в нова фолклорна програма

Лятото на 2018-та Николай Славеев посвещава на промяната – както визуална, така и музикална. Отслабнал с над 12 килограма и изпълнен със заряд, обичаният фолклорен изпълнител застана пред камерата на режисьора Радослав Георгиев за снимките на нова фолклорна програма от 5 заглавия. Те ще намерят място в предстоящия 13-ти албум на певеца, който ще бъде доста разнообразен. Интересът на феновете ще бъде привлечен от две родопски и три македонски мелодии, част от които дуетни. Именно това са първите песни, сдобили се с видеореализация през това лято. За локация на снимките Николай Славеев и екипът му избраха красивата природа на Родопите – Дяволският мост, районът около Ардино и комплекс “Главатарски хан“ край Кърджали.
Първите кадри, които певецът представи пред www.planeta.tv говорят, че за зрителите на телевизия “Планета Фолк“ предстои истинска наслада за сетивата.
Едно от най-интересните заглавия, които предстои да видим, е “Прочу се Дельо хайдутин“, авторска композиция по музика и текст на Николай Славеев и аранжимент на Димитър Милев. За обработката на мелодията изпълнителят се довери на Александър Тодоров /Сашо Молдовеца/, който работи и по “Пейни ми, пейни, Петкано“ - друга нова песен, чийто видеоклип бе заснет сега.
В “Прочу се Дельо хайдутин“ специално участие, както в записите, така и в клиповете, взема и гайдарски състав “Дельо Хайдутин” от Златоград с ръководител Тодор Кайков, на които Николай Славеев изказва своята благодарност.
Под акомпанимента на своя бенд, изпълнителят на “Пайнер“ ще представи новите си македонски мелодии. Една от тях е самостоятелна – народната песен “Леле, Боряно“, а другите две - “Сакам да ти влезна в сърцето“ и “Нико, Нико, меанджико“ са дуети.
Първият от тях е съвместен проект с Ивелина Колева, а вторият – с Калина и Невена. Николай Славеев разкрива, че поетапно видеоклиповете ще направят своята премиера в официалния канал на телевизия “Планета Фолк“ в YouTube – Planeta Folk Official, а след това и като музикална програма в ефира на медията.

снимки: Виктория Сиракова и Николай Славеев

КАТЕГОРИИ