Телевизия “Планета” обяви номинациите за своите Годишни музикални награди

Телевизия “Планета” обяви номинациите за своите Годишни музикални награди

На 21 януари телевизия “Планета” обяви финалното гласуване за своите 12-ти Годишни музикални награди. Номинациите се превърнаха в събитието на седмицата, защото феновете заляха с коментари официалните канали на медията в YouTube и Facebook. Точно 15 са категориите, в които зрителите на най-гледаната и обичана музикална телевизия в България – “Планета” ще могат да определят своите фаворити. До 21 февруари всеки, който попълни специалната АНКЕТНА КАРТА ще може да се похвали, че е допринесъл да бъдат удостоени с приз най-заслужилите песни, клипове и изпълнители през 2013 година.
Церемонията по връчването на престижните статуетки ще бъде на 25 февруари в Зала 1 на Националния дворец на културата в София, а билетите за спектакъла ще бъдат в продажба в Билетния център на НДК от идната седмица. Цените на билетите ще бъдат 8, 10, 12 и 15 лева. А ето и самите категории, в които от 6 номинирани трябва да се избере само един. За хит, телевизия “Планета” предлага 4 номинации и съответно е предвидила да връчи 4 статуетки. Те ще бъдат за Дискотечен хит, Баладичен хит, Дуетна песен и Песен на 2013 година. Три награди ще бъдат разпределени сред най-заслужилите концертиращи артисти на музикална компания “Пайнер”.
Приз ще има за Оригинално присъствие на концертната и клубната сцена, както и за най-изявения Посланик на българската музика зад граница през 2013-та. Две са традиционните награди на телевизията, подкрепяща българската народна музика – “Планета Фолк”. Те са за Фолклорен албум и за най-добрия Фолклорен изпълнител или формация през отминалата година. Две са наградите, подкрепени от телевизия “Планета” HD – ефирът, в който първи се появяват новите клипове на “Планета”.
Статуетки ще бъдат връчени на най-добрия видеоклип на годината, както и на изпълнителят с най-артистично присъствие във видеоклип през 2013-та. И на финала са индивидуалните награди за изпълнителите на музикална компания “Пайнер”, заслужили обичта на почитателите на българската музика. Вашите гласове в АНКЕТНАТА КАРТА ще определят при кого ще отидат призовете за Най-прогресиращ изпълнител, за Певец и Певица на 2013-та. Кулминацията на церемонията е запазена за най-престижната награда, която се връчва за втора година – “Музикален идол на 2013”.

 

КАТЕГОРИИ