Нов живот за “Орис“ на Славка Калчева

Нов живот за “Орис“ на Славка Калчева

От днес в ефира на телевизия “Планета Фолк“ и в Planeta Official в YouTube зрителите могат да гледат видеоклипа на песента “Орис“ на Славка Калчева. Певицата споделя, че мелодията е създадена още през 2004 година и е част от албума “От българско, по-българско“. Сега обаче е дошъл момента “Орис“ да получи своята видеореализация и респективно - нов живот.

“Имах потребност да направя и такива песни, не типичните фолклорни заглавия. Бих казала, че това е мелодия, която се роди спонтанно, след момент на житейска равносметка. Мисля, че всеки ще открие тема за размисъл и песента ще успее да докосне почитателите на градския фолклор“, споделя Славка Калчева пред www.planeta.tv.

Певицата допълва, че заедно с режисьора Радослав Георгиев са се постарали песента да бъде “облечена“ в подходящ видеоклип, който да подсили въздействието на текста и мелодията. Кадрите са заснети край Созопол и на яхтеното пристанище в града. Те са поднесени с много стил и отразяват носталгичното настроение на есенното море.  “Орис“ е по музика на самата Славка Калчева и текст на Стефка Ангелова. Това е една авторска песен, която е спътила здраво на основата на българските музикални традиции, песен, която със сигурност ще се нареди сред емблематичните заглавия от репертоара на Славка Калчева.

КАТЕГОРИИ