Нова фолклорна програма от орк. “Орфей“ за Гергьовден

Нова фолклорна програма от орк. “Орфей“ за Гергьовден

Телевизия “Планета Фолк“ зарадва ръководителя на орк. “Орфей“ - Георги Янев с премиерата на нова фолклорна програма. За неговия имен ден от 20:30 часа тази вечер ще бъдат излъчени 4 нови музикални композиции. “Северняшки апдай 6“ продължава линията, наложена от именития цигулар, а съпругата му Пепа Янева пък му посвещава две от своите нови песни. “На мегдана свирят гайди“ и “Залюля се бяла Неда“ са по музика и текст на солистката на орк. Орфей. Програмата завършва с народната китка “Заспала Тана/ Бяло Раде“. Четирите нови заглавия бяха заснети преди няколко дни в Стария Пловдив, в ресторант “Пълдин“. Заедно с оркестър “Орфей“ във видеоклиповете участва и танцова формация “Пловдивъ“.
В последния брой на “Бащино огнище“ зрителите успяха да видят специалния репортаж на телевизия “Планета Фолк“ от Пловдив, в който музиканти и танцьори разказват за работата си с Георги Янев и отправят своите пожелания за Гергьовден. Пепа Янева споделя как са се родили новите песни на формацията и каква е ролята на семейството за успеха на един музикант.
Музикална компания “Пайнер“ и телевизия “Планета“ поздравяват Георги Янев за неговия имен ден и му желаят здраве и вдъхновение за нови авторски мелодии!

КАТЕГОРИИ