Новият албум на Здравко Мандаджиев вече е на музикалния пазар

Новият албум на Здравко Мандаджиев вече е на музикалния пазар

“Луди, млади години” е най-новия самостоятелен албум на Здравко Мандаджиев, който вече е в ръцете на многобройните му почитатели. Това е шестия проект в кариерата на народния изпълнител, който има пет индивидуални диска и един дуетен албум с Поли Паскова, озаглавен “Земи огин, запали ме”. В “Луди, млади години” певецът е включил 12 нови заглавия – 10 класически народни песни и две авторски заглавия. Прави впечатление пъстротата в подбора на народните мелодии. За разлика от сравнително по-хомогенните си досегашни колекции, в “Луди, млади години” Здравко Мандаджиев е събрал родопски, тракийски, северняшки, пирински и македонски мелодии, има странджанска и дори шопска песен. 

Здравко Мандаджиев е изпълнител, който подчертано залага и на нова авторска музика на фолклорна основа. В новия си албум той е включил две такива заглавия: “Дедо работлив” на Виктор Йорданов и “Чаках те, любе” на Николай Балабанов. Текстовете и на двете песни са написани от Полина Дакова. Песента “Чаках те, любе” е на призови места във фолклорните класации и печели симпатиите и подкрепата на почитателите. Дуетните песни на младия певец също се радват на завиден успех и популярност, затова и в новия си албум той не е пропуснал да включи два дуета – “Ленче бре, душо” с Ангелина Милева и “Стани, стани, Тодоре” с Пепи Христозова. Песента “Весела компания”, позната от градския фолклор, е записана по инициатива на Здравко Мандаджиев, като приятелска подкрепа за реализацията на проекта той получава от Росица Пейчева, Ивелина Колева, Пепи Христозова, Деян Митев, Борис Дали и оркестър “Пловдив”.

До момента най-открояващото се заглавие от новите песни е “Кръчмарица Нина”. Северняшката мелодия допадна на почитателите на фолклора и седмици наред оглавява класациите за фолклор. Половината от песните в албума се радват на клипове и са достъпни в ефира на телевизия “Планета Фолк” и в официалния канал Planeta Folk Official в YouTube. Изпълнителят планира да снима останалите песни в края на лятото, а през есента ще зарадва почитателите си с новата продукция. Новият албум на Здравко Мандаджиев “Луди, млади години” можете да закупите от магазините на “Пайнер” в цялата страна, както и да поръчате онлайн от еMAG.

КАТЕГОРИИ